Ga naar de mobiele website
^ Top

Overzicht. Van deze landen kreeg België (geen) punten tijdens finale Eurosong

Belga/LocalFocus
Blanche behaalde gisteren een erg knappe vierde plaats op het Eurosongfestival in Kiev. De internationale pers is lovend over haar prestatie, maar ook de kijkers konden haar nummer 'City Lights' wel smaken. Zweden, Estland, Letland en Polen gaven Blanche zelfs douze points. Een overzicht.

Blanche kon vooral de kijkers bekoren, maar ze kreeg ook van enkele vakjury's veel punten. De jury van Ierland gaf België de volle 12 punten. De Poolse en Letse jury schonken 10 punten, Portugal, San Marino en Israël acht punten.

Blanche heeft haar vierde plaats vooral te danken aan de televoters. De kijkers van Zweden, Estland, Letland en Polen gaven haar twaalf punten. Liefst 6 landen, waaronder Nederland, schonken België 10 punten. De Australiërs bleken niet laaiend enthousiast, zij schonken 4 punten aan België.

In totaal kreeg Blanche punten van 40 landen. Knap!

Meer over23 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annelies Vandenbroeck

  Ja Lauren, Portugal rotslecht, moest geluid luider zetten, want hoorde die vent niet en zijn handgewriemel werkte mij op de zenuwen. Blanche idem, zo stil, maar toch beter dan Portugal.

 • Filip Ckb

  Portugal wint omdat hij hartproblemen heeft. Naar het schijnt heef hij dringend een transplantatie nodig en daarom won hij om meer populariteit te verkrijgen. Is zijn leven dan meer waard dan dat van iemand anders???

 • Corneel van Gimst

  Het is wel niet raar dat de vakjury van de RTBF Nederland geen punten gaf hoor

 • Ben omar

  En nu gaan boycotten ale wat is de bedoeling hiervan de beste heeft gewonnen punt.

 • Jos Peeters

  Australiërs gaven 4 punten? Haha

Meld een bug