Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicitaties

Duncan
ANP Duncan
Na de glansrijke overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisiesongfestival vannacht wordt de Nederlander langs alle kanten gefeliciteerd. Ook op Twitter worden er richting @duncanlaurence volop lofuitingen gestuurd, maar de beheerder van die account is niet helemaal opgezet met al die tweets. Het gaat namelijk om een Filipijnse man die tot kort vooral twitterde over aardbeien en Nutella. 

De verwarring is niet zo vreemd, want de Filipijnse Duncan Laurence bezit de account met de volledige naam van de Nederlandse winnaar van het Songfestival. De ‘echte’ Duncan is ook te vinden op Twitter, maar dan als @dunclaurence. Dat heeft zijn Filipijnse naamgenoot vannacht dan ook ontdekt en hij besloot er een felicitatie uit te gooien. “Hey, ik word overspoeld met notificaties. Desalniettemin, gefeliciteerd @dunclaurence met het winnen van Eurovisie Songfestival. Gefeliciteerd Nederland!” 

Dat leek bijna foutloos te gaan, totdat hij de Nederlandse vlag erbij wilde plaatsen. Onze driekleur is blijkbaar niet helemaal bekend in zuidoost-Azië.  Per abuis plaatste Laurence een vlaggetje van Luxemburg erbij. Dat herstelde hij daarna wel snel, maar daar had hij toch zijn twijfels bij. “Ligt het aan mij of zijn Europese vlaggen verwarrend?”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.