Oekraïne neemt niet deel aan Eurovisiesongfestival

Anna Korsun, beter bekend als MARUV.
REUTERS Anna Korsun, beter bekend als MARUV.
Oekraïne neemt dit jaar niet deel aan het Eurovisiesongfestival nadat potentiële Oekraïense kandidaten afzegden naar aanleiding van de politieke crisis. Dat stelt de nationale televisiezender.

De televisiezender wilde de winnaar van de preselecties in het land, de zangeres Hanna Korsun met artiestennaam Maruv, een contract te laten ondertekenen waarin staat dat ze niet mag optreden in buurland Rusland. Dat weigerde ze.

Woensdag bedankten ook de drie runners-up, Freedom Jazz Girls Band, Kazka Band en Brunettes Shoot Blondes, vriendelijk voor een deelname aan de muziekwedstrijd, die dit jaar in Israël plaatsvindt.

De relatie tussen Oekraïne en Rusland heeft een dieptepunt bereikt door het conflict in oost-Oekraïne aan de grens met Rusland. Volgens schattingen van de VN zouden daarbij al 13.000 mensen om het leven gekomen zijn.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Het lied was toch sowieso niet goed

 • erik vercammen

  Juist goed! Houd politiek en Eurosong AIB apart

 • Bert Giels

  Artiesten die hun ziel liever verkopen voor een beetje geld. Zulke artiesten moeten idd hun land niet vertegenwoordigen.

 • Jef Nagels

  Mooi dat artiesten zich niet als politieke speelbal willen laten gebruiken.