Ga naar de mobiele website
^ Top

Niet iedereen lovend over prestatie Blanche: "99 procent zeker dat het mensachtige robot is"

Getty Images
Onze Belgische inzending Blanche behaalde gisteren tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival een vierde plaats. Vooraf was er veel te doen rond haar zenuwachtig voorkomen, maar tijdens de finale zette ze een puike prestatie neer van "een krachtige ballade", zo zijn de meeste buitenlandse media het eens. Al was er ook scherpe commentaar op de houding van onze Blanche.

De meningen over Blanche waren in de Britse media verdeeld. Zo was Graham Norton op de openbare omroep BBC lovend over de prestatie van onze landgenote. "Ze deed het erg goed", zei de bekende presentator na haar optreden. Al had hij ook een kanttekening klaar. "Hopelijk genoot ze er meer van dan het leek, zeventien jaar is toch erg jong."

Over haar voorkomen op het podium was ook The Independent scherp: "De Belgische Blanche zingt een krachtige ballade terwijl ze de bleke gezichtuitdrukking heeft van iemand die een halfuur in de rij staat voor het postkantoor. Waarom emoties tonen als de lasers achter je dat doen voor jou?", vroeg de Britse journaliste zich af. Om daarna nog wat scherper te stellen: "Deze song is heel goed, maar ik ben 99 procent zeker dat ze een gesofisticeerde android (mensachtige robot, red) is die hier voor het einde van de mensheid is."

The Telegraph was dan weer wél fan. "België is toch te cool voor woorden?", aldus de Britse krant. "Tijdens de repetities was er veel te doen om hoe nerveus Blanche op het podium is, maar dit heeft ze perfect neergezet." En ook bij de Duitse media Berliner Zeitung en Frankfurter Allgemeine waren positieve geluiden te horen over Blanche. "België heeft een 17-jarige scholiere met een indrukwekkend diepe stem gestuurd, die een popsong brengt die aan The XX of Lana Del Rey doet denken."

De Nederlandse kranten NRC en de Volkskrant, tenslotte: "Een van de meest radiovriendelijke liedjes" en "De jonge Blanche voorziet in een zucht van verlichting. City Lights is het poweryogaklasje op de braderie."

Meer over18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • MYRTHE PASS

  Blanche haar song had ook iets Adèle-achtig. Ik vond het een mooie Belgische inzending. Maar ik hou ook van deze muziek en blijkbaar vindt de publieksjury dit ook.

 • Carpe123

  Blanche heeft gewoon België neergezet zoals we in werkelijkheid zijn. Ingetogen, saai, niet spontaan en verzuurd. Belgen zijn gewoon zo.

 • Renzo De Hond

  Volgend jaar gaan de landen elkaar eerst punten geven zodat dat politiek geslijm achter de rug is. En oh ja, daarna gaan we allemaal nog wat liedjes zingen. Het is toch zo voorspelbaar.

 • Alain Van Ranst

  Waarom wij niet kunnen winnen? Als er steeds negatieve kritiek in de media is elk jaar opnieuw zal het nooit lukken. Meer posiviteit zal ons allen veel verder brengen. Ik zou de uitstraling van de becriticasters eens willen zien. MERCI Blanche voor de mooie avond

 • Fred Astere

  Het format is verkeerd. Minder landen in de finale en meer tijd om een show te brengen. Nu is het een afhandeling van liedjes met een bedroevend niveau, in slecht Engels. De performance van Blache vond ik top en passend bij de song. Aleen de belichting kon beter.

Meld een bug