Loïc Nottet van outsider naar regelrechte kanshebber: het loopt storm op iTunes

PHOTO_NEWS
Er is iets bijzonders aan het gebeuren met onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival. Sinds de repetities vorige week en de eerste halve finale loopt het storm op iTunes voor de single Rhythm Inside. Een gegeven dat ook de buitenlandse pers niet ontgaan is.

Voor de Belgische delegatie haar opwachting maakte in Wenen, stond de song amper 200 tegen 1 genoteerd bij de bookmakers. Na de kwalificatie voor de finale dinsdagavond veroorzaakte Rhythm Inside echter veruit het meeste buzz op iTunes van alle Eurosongkandidaten. De single dook meteen de charts binnen in een twintigtal landen.

Het lied staat momenteel op één in België en in de top-20 in Nederland, Rusland, Armenië, Luxemburg en Oostenrijk.

Dat is een ongelofelijke impact voor een lied in de halve finale, menen kenners die ook vinden dat Rhythm Inside er met kop en schouders boven uitstak in de eerste halve finale.

EPA

Zweden op kop

Enkel na de tweede halve finale moest de jonge Belg de voorlopige koppostie aan de Zweed Mans Zelmerlöw laten met het lied 'Heroes'. Op de derde plaats volgt momenteel de inzending van Estland die op de hielen gezeten wordt door de Russische Polina Gagarina.

Bij de bookies is Loïc Nottet ondertussen opgeschoven naar de vierde plaats en geldt hij als grote uitdager van de topfavorieten (Zweden, Rusland en Italië). Indien het morgen een spannende strijd wordt, zou België wel eens dé verrassing kunnen worden van de zestigste editie van het songfestival.

In de finale moet Nottet als dertiende aan de bak. Voor wat het waard is: de startplaats van Sandra Kim destijds. Is dertien morgen opnieuw een geluksgetal voor België?

ANP
PHOTO_NEWS
REUTERS
GETTYReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.