Laura Tesoro op elfde plek bij bookmakers

REUTERS
De bookmakers voorspellen vandaag dat België als elfde eindigt op de 61e editie van het Eurovisiesongfestival, een gedeelde plek op dit moment met Nederland.

Rusland is nog altijd favoriet voor de overwinning, gevolgd door Australië (2) en Oekraïne (3). Australië deed als niet-Europees land vorig jaar voor het eerst mee, omdat het evenement daar erg populair is. Mocht het land winnen, dan is het songfestival volgend jaar overigens niet in Australië. Waar dan wel, is nog niet bekend.

Laura Tesoro veroverde gisteravond met het nummer What's The Pressure een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival. Als allerlaatste werd haar finaleplaats bekendgemaakt, wat tot een grote ontlading in de green room leidde.

De 19-jarige Antwerpse moet zaterdagavond als allereerste het podium van de Ericcson Globe in Stockholm op. In totaal nemen 26 landen deel. Het gaat om de twintig best scorende landen uit de halve finale samen met Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en gastland Zweden. De televoters thuis en de professionele jury's uit de Eurovisielanden bepalen fifty/fifty de resultaten.

De finale van het Eurovisiesongfestival:  zaterdagavond 21.00 uur live op Eén, met commentaar van Peter Van de Veire.

De Russische topfavoriet Sergey Lazarev.
AP De Russische topfavoriet Sergey Lazarev.
De Australische Dami Im viert haar kwalificatie.
EPA De Australische Dami Im viert haar kwalificatie.