Het is officieel: Amerika krijgt eigen versie van Songfestival

Getty Images
Amerika krijgt volgend jaar een eigen Songfestival. De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft aan de andere kant van de oceaan een overeenkomst bereikt om een format voor de Amerikaanse markt te ontwikkelen. ‘The American Song Contest’, zoals de show zal heten, gaat in het najaar van 2021 van start.

De liedjeswedstrijd zal in Amerika wel wat anders in zijn werk gaan. Zo mogen 50 staten van de VS hun kans wagen door artiesten te sturen, het mag gaan om solo-acts, een duo, of een groep die uit maximaal zes leden bestaat. Alle muziekgenres zijn toegelaten. Er zullen verschillende voorrondes plaatsvinden die live worden uitgezonden, waarna de halve finales en een grote finale volgen. Ook The American Song Contest Academy wordt opgericht: een groep die bestaat uit muziekkenners van alle genres. Zij zullen jurypanels samenstellen om samen met het lokale publiek de muzikale talenten die de staten zullen vertegenwoordigen te verzamelen.  

“Liefde voor muziek is universeel, en muziek beleven in al zijn genres en stijlen overstijgt alle grenzen en brengt mensen bij elkaar”, zegt Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Songfestival. “We zijn blij dat we de juiste partners hebben gevonden voor een uitzendingenreeks waar fans over de hele wereld verliefd op kunnen worden nu we deze unieke wedstrijd kunnen delen met het Amerikaanse volk.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joske Zeeuw

    Lang geleden was Eurosong nog een show over muziek, nu lijkt het meer op een freakshow. Dat er nog zoveel kijkers zouden zijn verbaast me, maar voor ieder wat wils natuurlijk.

  • Jonny Van den Bruel

    Plezant voor de liefhebbers. De haters hebben vast wel andere posten/programma's die voor hen plezant zijn. Ieder z'n meug. 't Zal hier evenwel niet gaan met douze points, denk ik, tenzij ook Canada mee gaat doen, naast de Amerikaanse staten.