Graham Norton denkt niet meer live te zijn na gesprek met Chantal Janzen: “Dat was awkward”

Chantal Janzen en Graham Norton in gesprek.
NPO Chantal Janzen en Graham Norton in gesprek.
Talkshowhost Graham Norton maakte gisteravond even zijn opwachting in ‘Eurovision: Europe shine a light, het alternatief voor het afgelaste Songfestival voor Rotterdam. De Britse presentator had een kort gesprekje met Chantal Janzen. Na afloop was hij niet enthousiast over zijn eigen optreden. Wanneer hij dacht niet meer ‘live’ te zijn liet hij slippen: “God, dat was awkward.”  

Het gesprek tussen Chantal Janzen en Graham Norton was niet direct het hoogtepunt van de avond, maar voor de kijkers van de BBC zorgde het wel voor een glimlach. De Nederlandse presentatrice daagde haar Britse collega uit door hem te plagen met de vertraging op de verbinding. Ze grapte onder meer: “De vlucht van Amsterdam naar Londen is één uur, dus een paar seconden vertraging valt best mee.”

Norton had ook nog een compliment in petto voor de makers van ‘Eurovision: Europe shine a light’. “Ik wist niet wat ik van vanavond moest verwachten. Maar ik heb het leuk gevonden. Het voelde alsof ik twee uur door heb gebracht met vrienden en familie. Ik vond het ontroerend.”

Toen het moeizame gesprek eindelijk ten einde kwam en de presentatoren in Amsterdam weer in beeld kwamen, was Norton enkele seconden later nog te horen. “God, dat was awkward”, verzuchtte hij. Wellicht dacht de talkshowhost dat zijn microfoon al uitstond. De Brit staat er om bekend op licht cynische wijze commentaar te geven. Vooral tijdens de puntentelling is hij vaak kritisch op de gastsprekers uit landen. 

Lees ook:

Eurovisiesongfestival in 2021 alsnog naar Rotterdam
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Elke Claes

    Graham Norton is de peter van de veire van de avond??? Beste Tina, heb jij énig idee wie Graham IS???

  • Pieter Wauters

    Ik vraag me af hoe de journalist in kwestie tot de conclusie kwam dat dit per ongeluk was? Graham stond hiervoor voor een green screen, na het gesprek was er op BBC bijna 10 seconden stilte omdat hij terug zijn afgesloten omroephokje moest instappen, achter de mircofoon plaatsnemen, en dat dus doelbewust gezegd als opener. Trouwens het gesprek met Graham was voor mij persoonlijk wel een hoogtepunt, Chantal kwam helemaal los en met haar grapjes, haar persoonlijkheid kwam helemaal naar voor. leuk!

  • Tina Peeters

    Is dit niet gewoon 1. Een vooraf opgenomen filmpje en 2. Zijn commentaar na het zien van dat stukje tijdens de show? Als het een fragment is van de BBC dan is hij de Peter Van de Veire van de avond en zegt hij gewoon heel bewust over zichzelf dat het genant was? Je hoort dat namelijk niet op niet-BBC uitzendingen