Gerard Joling niet mals voor Sennek: "Het zag er niet uit, doe dat kind wat lippenstift op"

Gerard Joling gaf zijn ongezouten mening in Pauw
Pauw Gerard Joling gaf zijn ongezouten mening in Pauw
Sennek heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van Eurovisiesongfestival en de Nederlandse presentator Gerard Joling meent te weten waarom dat zo is. "Het was een dooie boel."

De Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling (58) heeft zich flink uitgelaten over de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival. "Het liedje op zich was aardig", zegt de Nederlander in de Nederlandse talkshow Pauw. "Maar dat meisje. Als je al ziet dat ze met zo'n 'klamboe' (muggennet, nvdr.) opkomt. Die hoepel in die jurk. En dat lange haar. Het ziet er niet uit. Het is een dooie boel. Doe dat kind dan lippenstift op tussen al dat geweld." 

Ook over de rest van de show was Gerard niet te spreken. "Het was een belabberde show. Ook die vier dames waren verschikkelijk, het leek wel Kerstmis", klink het. "En de acts? Er zaten er een paar fantastische bij, maar over het algemeen was het gewoon bagger", aldus Joling. Gerard Joling deed ooit zelf mee aan het Eurovisiesongfestival. In 1988 werd hij negende met het nummer Shangri-la.

Ook een andere Nederlandse zanger Jamai vond Sennek maar niets. "Als je het vergelijkt met alle andere acts was het gewoon saai", zegt de voormalige winnaar van Idool. Nederland treedt donderdag als achtste aan in de tweede halve finale. Ook dan stoten tien landen door.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joost De krijger

  Gerard heeft gelijk . En die zeuren over Nederland ! Doe niet mee dan moeten andere landen geen oordeel over jullie vellen . Didier de Coster .Het was niet alleen NL die er niets aan vont Anders had ze wel in de finale gezeten

 • Jurgen Van Den Bergh

  Als je echt een muzikaal sterk nummer hebt dat staat als een huis dan mogen ze nog met honderd kakelende kippen en Beyoncé klonen afkomen. Dan ga je door. Het songfestival mag dan wel een rariteitenkabinet zijn, een echt goed nummer wordt door de mensen nog altijd herkend. Het nummer van Sennek(wat een artiestennaam ook) ben je zo weer vergeten. Ik vind het nummer van de Nederlanders veel beter.

 • Rudi Langeraert

  Als je niet meegaat in dit circus, moet je er wegblijven.

 • Remus Bogaert

  België had een goed nummer ,maar mensen zien nu eenmaal liever iemand die kippen nadoet . We zetten ons geld nu op Nederland volgende donderdag...

 • alain vandezande

  Gelijk heeft hij, ze stond daar als een non, haar niet gedaan en een doorzichtig kleed met broek en kleren eronder! Heb je de kandidaten na haar gezien? Wel dan is het niet moeijlijk dat ze niet doorgaat ONDANKS een schitterend liedje... voor james bond film