Geen finale voor Sennek, deze landen haalden het wel: herbeleef de eerste halve finale

VRT/Nikolaas Dewilde
Het 63ste Eurovisiesongfestival is vanavond van start gegaan. Herbeleef de eerste halve finale hier en herontdek welke tien kandidaten doorgestoten zijn naar de grote finale van zaterdag. Onze inzending Sennek haalde het echter niet. 

'All Aboard', dat is slogan van het Songfestival dit jaar. De tagline past in het rijtje van 'Building Bridges', 'Come Together' en 'Celebrate Diversity'. Het is de allereerste keer dat het festival plaatsvindt op Portugese bodem. Er kijken naar verwachting zo'n 180 miljoen mensen. Er doen dit jaar 43 landen mee. België kwam als vierde aan bod, na Albanië en voor Tsjechië. Helaas zonder succes. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ramo Lion

  Bravo sennek, Één ding is zeker ,daar zit politek & corruptie tussen. Waarom doen de sommige landen niet mee zoals de enige land Turkije????

 • Ingrid De Clercq

  Misschien Geubels van Colruyt volgende keer sturen?

 • Elvis Fofana

  Wij hadden een prachtig lied en een prachtige zangeres van wereldformaat. Duizend keer beter dan die beschamende prestatie van vorig jaar. Die Eurosong stemming is echt niets waard.

 • Channa Frateur

  Waarom wordt daar nog aan meegedaan. Ze zouden beter het geld hiervoor aan iets nuttigs besteden.

 • Filip Dugardein

  Hopelijk zenden ze de kampioenen uit zaterdag ipv deze zever