Geen finale voor Sennek, deze landen haalden het wel: herbeleef de eerste halve finale

VRT/Nikolaas Dewilde
Het 63ste Eurovisiesongfestival is vanavond van start gegaan. Herbeleef de eerste halve finale hier en herontdek welke tien kandidaten doorgestoten zijn naar de grote finale van zaterdag. Onze inzending Sennek haalde het echter niet. 

'All Aboard', dat is slogan van het Songfestival dit jaar. De tagline past in het rijtje van 'Building Bridges', 'Come Together' en 'Celebrate Diversity'. Het is de allereerste keer dat het festival plaatsvindt op Portugese bodem. Er kijken naar verwachting zo'n 180 miljoen mensen. Er doen dit jaar 43 landen mee. België kwam als vierde aan bod, na Albanië en voor Tsjechië. Helaas zonder succes. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ramo Lion

  Bravo sennek, Één ding is zeker ,daar zit politek & corruptie tussen. Waarom doen de sommige landen niet mee zoals de enige land Turkije????

 • Ingrid De Clercq

  Misschien Geubels van Colruyt volgende keer sturen?

 • Elvis Fofana

  Wij hadden een prachtig lied en een prachtige zangeres van wereldformaat. Duizend keer beter dan die beschamende prestatie van vorig jaar. Die Eurosong stemming is echt niets waard.

 • Channa Frateur

  Waarom wordt daar nog aan meegedaan. Ze zouden beter het geld hiervoor aan iets nuttigs besteden.

 • Filip Dugardein

  Hopelijk zenden ze de kampioenen uit zaterdag ipv deze zever