Frankrijk stuurt YouTube-ster Bilal Hassani naar het Songfestival (ook al was hij niet de favoriet van de jury)

Bilal Hassani mag naar het Songfestival voor Frankrijk.
AFP Bilal Hassani mag naar het Songfestival voor Frankrijk.
De 19-jarige Bilal Hassani mag als Franse kandidaat naar het Songfestival met zijn nummer ‘Roi’. Nochtans was hij niet de favoriet van de vakjury.

YouTube-ster Hassani is vooral bij jongeren populair en werd dankzij de publieksstemming verkozen tot winnaar, ook al plaatste de jury hem slechts op de vijfde plaats. Hassani heeft Marokkaanse roots en werpt naar eigen zeggen “de grenzen van de mannelijkheid en de vrouwelijkheid overboord”. Zijn androgyne uiterlijk leverde hem op sociale media al veel positieve, maar jammer genoeg ook veel negatieve reacties op. Hij is een grote fan van Conchita Wurst, die als ‘vrouw met een baard’ het Songfestival won in 2014. 

Hassani is al redelijk zeker van zijn stuk. Frankrijk hoort net als Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bij De Grote Vijf, de landen die rechtstreeks naar de finale van de wedstrijd gaan (omdat ze het grootste deel van de organisatiekosten op zich nemen). 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos beverke

  Er waren er beter.Vooral dat trio vrouwen met hun fantastische song .Maar ja sedert jaren zijn er blijkbaar andere maatstaven die doorslaggevend zijn voor het Euro Song(?) festival.

 • Angelo Cabooter

  Die gaat niet veel scoren.

 • Ludwig Vanden Boer

  Zeer slimme zet van Frankrijk. De kandidaat heeft zich in de minderheid met gender-vragen genesteld en kan dus rekenen op de politiek correcte steun van iedereen en maakt zo een goede kans. De jury stelt zichzelf veilig door hem slechts op de 5de plaats te zetten maar wel de wil van het volk te volgen.

 • Henri Hendrickx

  Niet te veel woorden aan verspillen, na enkele weken weet niemand nog wie de winnaar was..

 • patrick morel

  Volgende keer uitzenden op You tube.