Finse Songfestival-kandidaat scoorde in de nineties al een wereldhit

Darude zal Finland vertegenwoordig op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.
AFP Darude zal Finland vertegenwoordig op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv.
Steeds meer Europese landen hakken de knoop door over wie hen zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in mei in Tel Aviv. Finland maakte vandaag bekend dat die eer naar dj Darude zal gaan. Met welk nummer, is nog niet bekend. 

Darude is geen onbekende in de muziekwereld. Bijna twintig jaar geleden scoorde hij een wereldhit met het nummer ‘Sandstorm’, dat ook bij ons weken in de Ultratop stond. Dit jaar mag hij dus nog eens proberen om dat succes te herhalen op het Songfestival. Darude uitte zijn vreugde op Twitter: “Ik ben ongelooflijk verheugd om aan te kondigen dat ik de 2019 Eurovision-vertegenwoordiger voor Finland zal zijn! Dit is zo'n grote eer voor mij om mijn thuisland op deze manier te vertegenwoordigen, en ik ben zo opgewonden om deze gekke ervaring met jullie te delen.” Met welk nummer de dj naar de competitie trekt, is nog niet duidelijk. Volgende maand zal hij drie nummers voorstellen waaruit het publiek mag kiezen. Het nummer met de meeste stemmen, wint. De vocalen zullen verzorgd worden door de Finse zanger Sebastian Rejman. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.