Ga naar de mobiele website
^ Top

Engelbert Humperdinck voor Verenigd Koninkrijk naar Songfestival

getty
Engelbert Humperdinck gaat het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival. De 75-jarige 'King of Romance' verkocht al meer dan 150 miljoen albums, zijn grootste hit is 'Release Me' uit 1967.

Humperdinck stelt dat het "een enorme eer" is dat hij op 26 mei in Bakoe, Adzerbeidjan zijn land mag vertegenwoordigen. Met welk nummer Humperdinck op het Songfestival zal aantreden, is nog niet bekend. De BBC maakte wel bekend dat het nummer geschreven wordt door Grammy-winnaar Martin Terefe en Ivor Novello-winnaar Sacha Skarbek. Die laatste schreef mee aan de James Blunt-hit 'You're Beautiful'. Het nummer wordt opgenomen in Londen, Los Angeles en Nashville.

Andere hits van Humperdinck waren onder meer 'There Goes My Everything' en 'A Man Without Love'.

Humperdinck is de oudste deelnemer aan het Songfestival ooit. Het Verenigd Koninkrijk won voor het laatste vijftien jaar geleden, met Katrina and the Waves en 'Love Shine A Light'. Het Songfestival wordt door gemiddeld 120 miljoen mensen bekeken.

Wie vindt u dat België moet sturen? Eddy Wally? Will Tura? Adamo? Arno?Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug