Eliot werd dertiende in eerste halve finale

REUTERS
Dat Eliot dinsdagavond strandde in de eerste halve finale van het Songfestival, hoeven we u niet meer te vertellen. Maar welke plaats hij daar behaalde, bleef een goed bewaard geheim. Tot gisterenavond, toen bekend gemaakt werd dat onze landgenoot eerder deze week dertiende werd.

17 landen namen deel aan die eerste halve finale, maar enkel de eerste tien mochten door naar de ‘echte’ wedstrijd van gisterenavond. Zoals gewoonlijk wordt de puntenverdeling van die halve finales, die door een vakjury bepaald wordt, pas vrijgegeven als de wedstrijd volledig afgelopen is.

Uit die cijfers blijkt dat Eliot op een dertiende plaats eindigde in de eerste halve finale. Hij vergaarde 70 punten. Dat zijn er 47 meer dan laatste plaats Finland, maar ook 52 minder dan Wit-Rusland, die zich met een tiende plaats nipt kon plaatsen voor de finale. Winnaar van die eerste halve finale was Australië met 261 punten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.