Duitsland komt met alternatief voor Eurovisiesongfestival

Eurovisiesongfestival
ANP Kippa Eurovisiesongfestival
Een Duitse zender plant een alternatief voor het Eurovisiesongfestival, dat door de coronacrisis is afgelast. De commerciële zender ProSieben wil op 16 mei in Keulen een Free European Song Contest houden, waarbij rekening wordt gehouden met alle coronomaatregelen.

Op die dag zou in Rotterdam eigenlijk de finale van het Eurovisie songfestival zijn. Pro Sieben verzekert dat het geen 1 aprilgrap is. Hoe de show er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk.

Grote man achter het initiatief is de bekende presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Lauvrys

    Nu waren we eindelijk eens van dat jaarlijks terugkerend onding af...