Buitenlandse pers ziet Sennek als grote kanshebber in Eurovisiesongfinale

 AD-journalist Stefan Raatgever zet Sennek op nummer 1.
AD AD-journalist Stefan Raatgever zet Sennek op nummer 1.
Sennek heeft met haar tweede repetitie van gisteren indruk gemaakt bij onze buurlanden. Volgens de Britse krant Metro haalt ze dankzij haar glasheldere stem zeker de top 10. Het Nederlandse dagblad AD gaat zelfs nog een stap verder en zet onze inzending op nummer 1 in de top 5 van kanshebbers voor een finaleplaats.

Laura Groeseneken, alias Sennek, heeft een geslaagde tweede repetitie achter de rug. De Leuvense zangeres werkte de afgelopen dagen vooral aan haar gezichtsuitdrukking, interpretatie en podiumpresence. Voor dat laatste kreeg ze zelfs enkele tips van Piet Goddaer alias Ozark Henry. En dat blijkt te lonen. 

(Lees verder onder de video)

"Ik denk dat het Songfestival wel eens een heel verrassende winnaar kan opleveren. En die komt naar mijn gevoel uit België", aldus AD-journalist Stefan Raatgever. "Sennek heeft het mooiste liedje van het Songfestival. Het is heel belangrijk dat het mooi op het podium wordt gezet. Maar als dat lukt, en ze zingt foutloos, dan gaan onze zuiderburen winnen." Haar grootste concurrenten zijn volgens de Nederlander achtereenvolgens Israël, Bulgarije, Australië en Zweden. De grote favoriet Israël, die al maandenlang bovenaan staat bij de bookmakers, is volgens Raatgevers net te vroeg gepiekt. Wat rijzende ster Sennek een eerste plaats in de pronostiek oplevert. 

(Lees verder onder de video)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens het Britse dagblad Metro is het slechts 'A Matter Of Time' voor ons land het Eurovisiesongfestival wint. Misschien wel met Sennek. Een plaats in de top 10 zit er volgens hen zeker in. "De camera- en lichtproblemen die zich aandienden tijdens de eerste generale repetitie zijn van de baan. De act is op punt gezet en kwam op het juiste moment tot leven in Lissabon", klinkt het. "Sennek kan op korte tijd een zwaargewicht worden in de ranking. Ze is een uitstekende zangeres die hoge toppen kan scheren met haar indrukwekkend stembereik. Bovendien heeft ze een geweldig nummer geschreven." 

Ook haar entourage wordt geprezen. "De camerahoeken zijn beter en het publiek wordt meer opgenomen in de act. Dankzij het lichtspel en de close-ups is het onmogelijk om niet meegezogen te worden in het nummer. 12 punten voor de entourage en de productie", klinkt het. 

Dit nummer zou volgens Metro zomaar eens een James Bond-lied kunnen zijn. "Sennek heeft de looks en de stem van een jonge Barbra Streisand. Ze kan dit technisch uitdagende nummer perfect aan." Benieuwd of ze de verwachtingen kan inlossen. "Ik begin alleszins de druk te voelen", vertelt ze.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joan lute

  Kijkers kiezen altijd anders dan muzikanten. Voor mijn gevoel is onze inzending inderdaad het sterkste nummer en zal sennek absoluut een veel belovende internationale carrière wachten. Alleen heb je dan naast de vakjury de kijker en die laten zich vaak door minder relevante zaken leiden bij hun beoordeling. Al sturen wij Dimitri Vegas en like Mike dan zal dit ondanks miljoenen succes nog niet winnen omdat België als land bij de meesten gewoon niet goed in de markt ligt.

 • Christel Moens

  Ge moet het niet geloven, heb déja vu,... Doet me denken aan Xandee...

 • CHRISTOPH WANZEELE

  Tja eerst beloven... en dan net niet...

 • Sanne Vermeulen

  Ik hoop het echt

 • Angelo Cabooter

  België heeft al jaren geen kans om te winnen, het zijn meestal de landen die ver van België liggen die winnen