Bookmakers voorspellen 10e plaats voor Hooverphonic: “We hadden eerst een ABBA-achtig nummer klaar”

Hooverphonic
Photo News Hooverphonic
Songfestivalkenner Jens Geerts voelde Hooverphonic aan de tand over hun deelname in Rotterdam. Alex Callier onthult dat Hooverphonic oorspronkelijk met een “ode aan ABBA” naar het Songfestival wilde trekken.

Hooverphonic, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020, wilde tijdens de eerste persconferentie in oktober 2019 oorspronkelijk met een ander lied naar Rotterdam trekken. Dat vertelt de band aan Songfestivalexpert Jens Geerts in het wekelijks programma ‘Road to Eurovision’. Het nummer had een totaal ander thema en was naar eigen zeggen “een ode aan ABBA”.

“We hadden een heel goed nummer geschreven waar we echt in geloofden, maar toen zei VRT tegen ons om toch verder te blijven schrijven. Dus ik schreef verder. Op een gegeven moment hadden we dan vier nummers liggen,” vertelt Callier.

De kans dat de buitenwereld dat nummer ooit te horen krijgt lijkt klein. “We houden het nummer in onze kluis voor de rest van ons leven,” zegt Alex lachend.

Uiteindelijk werd gekozen voor het nummer ‘Release Me’. “Dit nummer is zeer speciaal voor ons. Het gaat over iets heel persoonlijks: het afscheid van mijn vader,” laat Alex verder nog weten.

De bookmakers zetten België voorlopig op de 10de plaats. Dat kan nog veranderen, gezien enkele landen hun nummer nog moeten uitbrengen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yelene dekann

  Had dat ABBA-achtig liedje gebracht en uw broek aan de kritiek van de VRT geveegd dan was het tenminste goed geweest,nu is het echt om niet te winnen,alhoewel ik een beetje de indruk heb dat er veel Balads deelnemen

 • Tim Diesel

  Al hun pluimen van in de beginjaren verloren. Ze hadden in oktober een Abba nummer klaar waar ze zo overvol van waren maar VRT zei blijven schrijven en dan kregen we dit gedrocht van een nummer. VRT selectie heeft duidelijk een voorkeur voor James Bond nummers van den Aldi en Betweter Alex Calier ziet de bui al hangen en zoekt al excuses. Het zoveelste eurovisiedebacle van de VRT.

 • Mario Audenaert

  Alweer zo'n typisch Hooverphonic,zagend slaaplied. Komt niets van in huis.

 • Bjorn Robberechts

  Ik sluit me aan bij de mening van Franc Saas. Ik ben ook een Hooverphonic fan, maar dit liedje kan me ook niet bekoren. Ik had veel beter van deze groep verwacht. Zeker voor dit muziekfestival.

 • Jan De Vos

  een mooi nummer, een echt hooverphonic nummer. Hopelijk scoren ze zeer goed