Ga naar de mobiele website
^ Top

Blanche: "Ik ben tevreden, hopelijk de Belgen ook"

getty
Blanche (17) heeft gisteren de vierde plaats binnengehaald op het Eurovisiesongfestival in Kiev met haar nummer 'City Lights' en daar is ze bijzonder trots op. "Ik ben tevreden over mijn prestatie, hopelijk de Belgen ook."

363 punten kreeg ze uiteindelijk achter haar naam, wat maakte dat het tot het allerlaatste moment spannend was. En dat ze even geduld moest hebben voor ze wist waar ze geëindigd was. "Hoe langer je moet wachten, hoe meer punten je krijgt, dus dat was natuurlijk goed nieuws", vertelde Ellie Delvaux zoals ze echt heet aan vtm nieuws en vrt. "We waren er heel blij mee. Ik was heel ontspannen en had weinig last van stress. Ik ben heel tevreden met de prestatie die we geleverd hebben."

Ze wilde naar huis kunnen met het gevoel dat ze trots mocht zijn op zichzelf. Missie geslaagd, dus. "Ik wou niet terugkeren met het idee dat ik meer had kunnen doen. Ik ben fier op mezelf en op onze plaats. Ik hoop dat de Belgen ook trots zijn. "

Jury
De 17-jarige Brusselse had wel wat meer punten verwacht van de jury. "We hadden een goed liedje, dat een beetje anders was", zegt ze aan de vrt. "We waren een beetje verrast over de uitslagen van de jury." België stond na de juryscores op de negende plaats.

Het waren dus vooral de kijkers die de Belgische inzending finaal de vierde plaats bezorgden. "Wanneer de stemmen komen van het publiek, betekent het dat het wilde dat we zouden winnen. Ik hoop dat ze ons nu ook zullen volgen na het festival."

"In een wedstrijd ben je nooit helemaal tevreden als je niet als eerste eindigt", klinkt het nog op de website van de Franstalige omroep RTBF. "Maar je moet wat afstand nemen: we zijn vierde op 42 deelnemers. Als ik het op die manier zeg, begin ik het wel te beseffen."

Getty Images

Lang tijd om te vieren is er echter niet. Morgen moet Blanche na twee weken avontuur alweer naar school. En daar komen binnenkort examens aan. "Ik moet bijna wenen omdat het gedaan is. Het is allemaal zo snel gegaan. Het was zo fijn met al die repetities, de optredens en de mensen hier", blikt ze terug.

Het koninklijk paleis volgde de Belgische tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev. "Mooi resultaat", werd er vanuit het paleis getweet na de vierde plaats. Premier Charles Michel sprak in een tweet van een "verbazingwekkende prestatie" van Blanche.

Belichting
De RTBF laat ten slotte weten dat België naar huis terugkeert met de prijs 'Best Lighting' van het Eurovisiesongfestival. De belichting op de set werd gecreëerd door fotodirecteur Jean-Jacques Marotte.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ikben Rechts

  De laatste keer dat ik had gekeken kwamen de winnaars blijkbaar van een Carnavalstoet en het liedje was eigenlijk helemaal geen liedje enkel maar wat gekrijs

 • MYRTHE PASS

  Het was mij die avond ook opgevallen dat de belichting bij ons nummer heel mooi was. Ik vond het ook het mooiste lichtspel t.o.v. de andere landen.

 • Carpe123

  Een mooi nummer van Belgie maar kwa zangkwaliteiten is ze geen hoogspringer. Tegenwoordig is dat ook niet meer belangrijk voor het songfestival. Het liedje moet gewoon een leuk deuntje hebben en klaar.

 • RIK DE BREUKER

  Merci Blanche...bik ben een trotse Belg!

 • Rik Bic

  James bond : dan luister je vinyl

Meld een bug