België zal in 2020 geen voorrondes uitzenden voor het Songfestival: selectie gebeurt intern

Eliot mocht niet door naar de finale, dit jaar.
REUTERS Eliot mocht niet door naar de finale, dit jaar.
België zal haar volgende kandidaat voor het Eurovisiesongfestival niet selecteren door middel van voorrondes die op de nationale televisie te bekijken zijn. Er volgt dus geen versie van het programma ‘Eurosong’. De selectie zal deze keer intern gebeuren, zo weet Peter Van de Veire.

“De gesprekken met mogelijke artiesten zijn aan de gang”, vertelt hij aan songfestival.be. “Er komen zowel gevestigde waarden als jong talent in aanmerking.” Peter, die al enkele jaren de live-commentaar bij het Songfestival verzorgt, meent ook dat er lessen getrokken zijn uit onze fouten. Zo was de act van Sennek een beetje te sober voor het bonte Eurovisiesongfestival. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Guido goed om te weten en ik begrijp evengoed niet waarom u niet kijkt Mensen moeten echt stoppen hierover te zeuren. Er zijn wél mensen genoeg die dit graag zien. Tijden veranderen nu eenmaal. U hoeft niet te kijken maar laat andere mensen gerust met u commentaar

 • Dirk Van Giel

  Wat ik niet begrijp is dat de selectie gebeurt binnen een select groepje van "vriendjes" en dat échte artiesten gewoon geen kans krijgen.

 • Guido Leurelle

  Hoe dat jullie nog willen meedoen begrijp ik niet. Zijn alleen freaks die daar hun dingetje doen, ik kijk niet

 • Frank Joos

  Laat eurosong varen jongens. Kost enkel VEEEL geld en brengt NOOIT iets oo.

 • Danny enzlin

  Is inderdaad een verloren kost!!!