Axel Hirsoux voor België naar Eurovisiesongfestival

BELGA
In het Antwerpse Sportpaleis dongen vanavond zes artiesten naar een ticket voor het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Axel Hirsoux kreeg zowel van de Europese jury als het publiek de meeste stemmen. Hij zal ons land vertegenwoordigen met het emotionele liedje 'Mother'.

Hirsoux haalde het ruim van Bandits met 234 punten in totaal. Eva Jacobs strandde op de derde plaats.

De Belgische experten mochten vanavond enkel hun mening geven. Gevraagd naar hun favoriet klonken ze verrassend eensgezind: Axel Hirsoux. "Met deze kerel gaat België winnen", zei een vastberaden Ruslana. "Je klinkt niet als een vervelende Pavarotti maar als een soulzanger", verkondigde Bart Peeters.

De Waal slaagde er eveneens in de zeven Europese jury's te overtuigen en het sms'end publiek. Finalisten Eva Jacobs, Udo, Sil, Yass en Bandits beten in het zand en moesten hun meerdere erkennen in Axel Hirsoux. "Ik beloof dat ik mijn best ga doen om te winnen voor België in Kopenhagen", luidde zijn eerste reactie.

Nobele onbekende
Axel Hirsoux (31), uit het Henegouwse La Hestre, was voor Eurosong 2014 een nobele onbekende in Vlaanderen. In Wallonië nam hij al deel aan Star Academy en The Voice Belgique, zonder de finale te halen van die wedstrijden.

België is ingedeeld in de eerste halve finale op dinsdag 6 mei in de B&W-Hallerne in Kopenhagen. De finale van de Europese liedjeswedstrijd vindt plaats op 10 mei.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels