“Wat een act”: Sloveense Songfestival-kandidaat doet iedereen geloven dat hij een lamp op zijn hoofd krijgt

Sloveense zanger neemt publiek in de maling.
YouTube Sloveense zanger neemt publiek in de maling.
Het deelnemersveld van het komende Eurovisiesongfestival kent sinds zaterdagavond weer twee nieuwe namen. In Oekraïne en Slovenië werden de nationale finales gehouden. Inmiddels hebben 23 van de 41 deelnemende landen hun act bekendgemaakt.

Oekraïne koos voor de band Go_A. De groep kreeg zowel van de jury als van het publiek het maximaal aantal punten. Oekraïne komt op 14 mei in Rotterdam uit in de tweede halve finale.

Zangeres Ana Soklič pakte het Sloveense Eurovisieticket. Zij kreeg met haar liedje Voda de voorkeur boven Lina Kuduzović in een ‘superfinaleronde’.

Ook in enkele andere landen waren zaterdag voorrondes. In Portugal werden de eerste finalisten geselecteerd en in Zweden de laatste. Zanger Victor Crone, die vorig jaar namens Estland uitkwam in Tel Aviv, behoorde in Zweden tot de gelukkigen. Zondag wordt bekend welke artiest Polen naar Rotterdam stuurt.

Sloveense Hoax

Tijdens de Sloveense selectieshow ontstond er echter wat commotie. Eén van de kandidaten, Klemen Slakonja, leek tijdens zijn performance een lamp op zijn hoofd te krijgen. Hij sprong meteen weer recht om zijn nummer te hervatten, maar bleek een ‘wonde’ op zijn voorhoofd te hebben. Hij veegde het bloed weg en liep van het podium af.

Meteen al waren zijn fans het niet eens over wat er nu juist gebeurd was. Sommigen geloofden dat hij écht gewond was, anderen hadden al meteen door dat er iets niet pluis was. “De lamp raakte hem niet eens!”, klonk het op Twitter. “Hoe kan hij dan een wonde hebben?” 

Achteraf bleek het te gaan om een grapje. Klemen is naast zanger namelijk ook komiek, en hij wilde zijn publiek in de maling nemen. Hij verscheen na het incident nog op het podium met een grote pleister op zijn voorhoofd. Zo hard konden de kijkers er blijkbaar niet om lachen, want naar het Songfestival mocht hij uiteindelijk niet. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.