En plots trekken Belgen massaal naar Zoutelande

YouTube
Het liedje Zoutelande van BLØF legt het gelijknamige plaatsje in Zeeland bepaald geen windeieren. Nu het nummer van de Zeeuwen met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert ook in België een hit is, willen veel Belgen het gehucht met eigen ogen zien, meldt de VRT.

Werd Zoutelande al goed bezocht door Belgen, de hoteliers in het plaatsje wrijven zich al in de handen want de aanwas vanuit het zuiden zal alleen maar groter worden. "Sommige mensen die ons bellen, beginnen al meteen over het liedje", zegt een hotelier op de radio. "Ze zeggen al bij de telefonische reservatie: ik wil gewoon naar Zoutelande komen omwille van dat liedje." De hoteliers spreken dan ook van geweldige gratis reclame door BLØF.

Ook Burgemeester Rob van der Zwaag is dolenthousiast. "Dat nummer is natuurlijk dé gedroomde citybranding", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik wist niet eens dat er een nummer over Zoutelande op komst was. Maar toen ik het voor de eerste keer hoorde, wist ik meteen dat het impact zou maken."

Zelf begrijp hij goed waarom zijn stad zo populair is. "We hebben het enige zuidstrand van West-Europa. En ongerepte natuur. En je kan er heel erg lekker eten. En de terrasjes bevinden zich achter de duinen. Jullie Belgen komen hier trouwens steeds vaker op bezoek. We zien een jaarlijkse toename. En het nummer zal vermoedelijk voor een extra stimulans zorgen."

Volgens de toeristische dienst komen 15% van de toeristen uit België, maar dat aantal zal waarschijnlijk nog stijgen. Zoutelande gaat over een vakantie in het Zeeuwse gehucht van zo'n 1500 inwoners.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Dilissen

  Waren in de jaren 70 als kind al op vakantie en ga nog geregeld voor een dagje naartoe. Is een heerlijk en gezellig plaatsje zal nu wel voorbij zijn met die overompeling. Daar heb je nog een echte kust niet zoals in oostende of zo waar je in de stad zit.

 • Lydia Appelmans

  Gedaan met de rust dus....

 • Glenn Wouters

  oops middelkerk is wel degelijk middelburg.

 • Dick van Aggelen

  Lijkt wel iets op Knokke-Le-Zoute tango van Jacques Brel.

 • Willy Hermans

  Lydie wij gaan al jaren naar Zeeland en Zuid-Holland met onze honden en die moeten alleen in hoogseizoen van 10 uur tot 19 uur aangelijnd zijn,dat is wat anders dan de Belgische kust waar je zo goed als nergens met ze op het strand mag!