Een jaar 'de nieuwe K3': vijf opmerkelijke momenten

anp
De nieuwe K3'tjes hebben een bewogen eerste jaar achter de rug. Er ontstond veel ophef over de gephotoshopte Marthe, de meiden sleepten een platina plaat in de wacht en ze kregen een lading kritiek over zich heen nadat ze in pikante outfits verschenen. Gisteren bestond het trio precies een jaar. Vijf opmerkelijke momenten op een rijtje:

1. Photoshoprel om albumfoto

Begin augustus kondigde Studio 100 het nieuwe album 'Ushuaia' van K3 aan, maar de hoes schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Er ontstond ophef over het gephotoshopte bandlid Marthe De Pillecyn (20). Zo waren de herkenbare 'puppy'-ogen van Marthe gelift, haar lippen voller gemaakt en de twee moedervlekjes onder haar oog weggehaald.

Studio 100 had na alle kritiek weinig keus: de foto moest vervangen worden. Marthe kreeg haar eigen uiterlijk weer terug, tot groot genoegen van fans.

Q-Beach House

2. Razendsnel platina plaat

De nieuwe K3-formatie werd vorig jaar in november gevormd na het programma 'K3 Zoekt K3'. De meiden hadden geen tijd om te relaxen: na de winst doken ze direct de studio in om aan de eerste nummers te werken. 

Nog voordat het album uit kwam, sleepten de dames een platina plaat in de wacht met het nummer '10.000 Luchtballonnen'. In België gingen 100.000 exemplaren over de toonbank.

3. Jodeljurkjes onder vuur

Net als de 'oude' K3 dragen ook Marthe, Hanne en Klaasje steevast een op elkaar afgestemde outfit bij speciale gelegenheden. De meiden verschenen in februari op de Vlaamse zender Canvas in roze jurkjes en dit maakte nogal wat los bij de kijkers. Zo zouden de jurkjes van het drietal 'te seksistisch' zijn. Ene Evelien schreef zelfs: 'Wat hebben die aan? Precies, porno in Tirol'. 

Het trio bracht die dag een nieuw nummer uit, genaamd 'Jodelee'. Dat verklaarde meteen de roze omstreden dirndls.

4. Marthe's relatie met Viktor Verhulst

Oud' K3'tjes Karen Damen en Josje Huisman gingen haar al voor door het bed te delen met Studio 100-baas Gert Verhulst, en een half jaar geleden maakte Marthe via haar eigen account op Instagram bekend dat ze een koppel vormt met Viktor Verhulst, de zoon van, inderdaad, Gert Verhulst.

"Bedankt iedereen voor de vele lieve berichtjes deze week. Wij zijn super gelukkig!", schreef ze bij het kiekje.

Bedankt iedereen voor de vele lieve berichtjes deze week ☺️ ! Wij zijn super gelukkig ❤️

5. K3'tjes leren dabben en rappen met Gers Pardoel

Een nieuw hoogtepunt voor het muzikale trio: naast zingen, kregen ze in augustus ook nog eens net als hun voorgangers een tv-serie: 'Iedereen K3'. In de afleveringen nodigden ze fans en bekende gezichten in de wondere wereld van K3 uit.

De Nederlandse rapper Gers Pardoel (35) bracht ook een bezoekje aan de meiden. Hij leerde hen een speciaal dansje, genaamd 'de dab', die ze vervolgens fanatiek aan hem showden.

Maar daar bleef het niet bij, Gers gaf ze ook nog wat tips om te leren rappen. "Jullie hebben vrij korte zinnetjes opgeschreven. Nu gaan we die aan elkaar plakken", ratelde hij enthousiast. Enkele seconden later brachten Klaasje, Marthe en Hanne hun eigen rap ten gehoren.