Ed Sheeran heeft platencontract te danken aan overleden vriend

Ed Sheeran dankt zijn carrière aan een liedje dat hij schreef voor een overleden vriend.
EPA Ed Sheeran dankt zijn carrière aan een liedje dat hij schreef voor een overleden vriend.
Ed Sheeran (27) heeft zijn eerste platencontract te danken aan een overleden vriend. Dat schrijft The Mirror.

Ed was veertien jaar toen hij het nummer ‘We Are’ schreef. Hij droeg het liedje op aan Stuart Dines, een goede vriend die overleed tijdens een schoolreisje. De jongen was op skitrip vertrokken naar Oostenrijk toen de bus waarin hij zat werd aangereden door een vrachtwagen. Hij overleefde de klap niet.

Ed, die zelf niet in de bus zat, schreef daarna ‘We Are’ ter ere van zijn vriend. Het maakte deel uit van zijn verwerkingsproces. De familie van Stuart speelde het nummer zelfs op zijn begrafenis. Toen hij het liedje later zong in een lokale ‘pub’ werd hij opgemerkt door een talentenscout. De rosse zanger kreeg niet veel later een platencontract aangeboden. Het betekende het begin van zijn succesvolle carrière. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marléne Strauven

    Tis een topzanger,hou van zijn muziek,en ja zoals men altijd zegt de ene zen dood is de andere zijn brood