Ed Sheeran en Bruno Mars zijn “te vulgair” voor Indonesië

YouTube
Zenders in de Indonesische provincie West-Java mogen sommige Engelstalige liedjes overdag niet meer uitzenden. De autoriteiten hebben 85 nummers met 'volwassen' teksten of beelden op een zwarte lijst gezet. Het gaat onder meer om liedjes van Ed Sheeran, Ariana Grande en Bruno Mars.

De beperking treft radio- en televisiezenders. Zij mogen de betreffende muziek alleen nog tussen tien uur 's avonds en drie uur 's nachts uitzenden. Het gaat volgens een lid van de verantwoordelijke provinciale omroepcommissie om nummers en videoclips met “bepaalde obsceniteiten, seks en drugs”.

De maatregel volgt op klachten van burgers in West-Java, een provincie met ongeveer 48 miljoen inwoners. Er zou ook een lijst worden opgesteld met Indonesische nummers die alleen geschikt zijn voor volwassenen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.