Duitse man aangeklaagd nadat hij gestolen dagboeken van John Lennon probeerde te verkopen

Zo'n twaalf jaar na de diefstal van dagboeken van John Lennon, is in Duitsland een man aangeklaagd voor heling.
ANP Kippa Zo'n twaalf jaar na de diefstal van dagboeken van John Lennon, is in Duitsland een man aangeklaagd voor heling.
Zo'n twaalf jaar na de diefstal van dagboeken van John Lennon, is in Duitsland een man aangeklaagd voor heling. De 59-jarige Erhan G. had in 2014 een veilinghuis in Berlijn benaderd om gestolen spullen van de wereldberoemde Beatle te verkopen. Hij kreeg een voorschot van ruim 785.000 euro, zeggen aanklagers.

De dagboeken en andere spullen waren in 2006 gestolen uit de woning van Yoko Ono in New York. De politie vermoedt dat de toenmalige chauffeur van de weduwe van Lennon daar verantwoordelijk voor was. De geroofde spullen zijn teruggevonden toen het Duitse veilinghuis failliet ging en de curator alarm sloeg. 

Volgens aanklagers had de verdachte meerdere gestolen voorwerpen in zijn auto, waaronder een bril van de artiest. De bezittingen van de Beatle zijn eerder dit jaar overhandigd aan de advocaat van Yoko Ono. Een van de voorwerpen was het laatste dagboek van Lennon, dat eindigde op de dag van zijn dood in 1980.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.