Drummer Sigur Rós uit band na beschuldiging van verkrachting

REYKJAVÍK - De drummer van de IJslandse band Sigur Rós, Orri Páll Dyrason, heeft de band verlaten nadat hij was beschuldigd van verkrachting. Meagan Boyd zei vorige week via Instagram dat ze zes jaar geleden na een avondje uit twee keer door de drummer was verkracht terwijl ze lag te slapen.
EPA REYKJAVÍK - De drummer van de IJslandse band Sigur Rós, Orri Páll Dyrason, heeft de band verlaten nadat hij was beschuldigd van verkrachting. Meagan Boyd zei vorige week via Instagram dat ze zes jaar geleden na een avondje uit twee keer door de drummer was verkracht terwijl ze lag te slapen.
De drummer van de IJslandse band Sigur Rós, Orri Páll Dyrason, heeft de band verlaten nadat hij was beschuldigd van verkrachting. Meagan Boyd zei vorige week via Instagram dat ze zes jaar geleden na een avondje uit twee keer door de drummer was verkracht terwijl ze lag te slapen.

Boyd zegt dat ze de drummer heeft ontmoet in een club en dat ze dronken was. Volgens haar sliepen ze samen in een bed, voor het slapengaan hebben ze nog gezoend. Toen ze de volgende ochtend wakker werd zei ze dat ze merkte dat ze twee keer verkracht was. Ze zegt dat ze 's nachts te moe en te dronken was om weg te gaan. De vrouw zegt dat ze er niet eerder mee naar buiten durfde te komen maar dat het optreden van Christine Blasey Ford tegen Brett Kavanaugh haar kracht gaf.

Dyrason zegt op Facebook dat hij het mooie werk dat de band doet niet in gevaar wil brengen en daarom eruit stapt. Verder bedankt hij zijn familie en vrienden voor het vertrouwen in hem en vraagt hij boze mensen om zijn familie, en vooral zijn vrouw, erbuiten te houden.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludwig Vanden Boer

    Zolang het niet langer dan 75 jaar geleden is moet men er gevolg aan geven. Zeer terechte opmerking van Iske.

  • Nico Van Renterghem

    Een mens zou bang worden om muziek te spelen.

  • Iske Sea

    hoe kan je weten dat het TWEE keer was als je sliep …