Ga naar de mobiele website
^ Top

Drummer Channel Zero onverwacht overleden

Phil Baheux op de Lokerse Feesten in 2011.
photo_news Phil Baheux op de Lokerse Feesten in 2011.
Phil Baheux, de 45-jarige drummer van Channel Zero, is vandaag onverwacht overleden. Dat heeft de band vandaag laten weten via haar Facebookpagina. De doodsoorzaak is voorlopig nog onduidelijk. Het concert dat vandaag stond gepland op het metalfestival Alcatraz in Kortrijk wordt alvast afgezegd.

"Zijn onverwacht overlijden is een zeer grote schok voor zijn mede bandleden en de ganse Channel Zero crew. We vragen dan ook om de privacy van de band en zijn ganse familie te respecteren", zo luidt de mededeling op Facebook.

Geen vervaning op Alcatraz
Het optreden van Channel Zero in Kortrijk was voorzien van 17.50 uur tot 19.00 uur maar dat gaat, door het overlijden van Phil Baheux, niet door.

"Uit respect voor Phil, de andere bandleden en de crew van Channel Zero hebben we geen vervanging voorzien. De dood van Phil is een drama. Ook hier is de verslagenheid duidelijk merkbaar. Ook ik persoonlijk verlies een hele goeie vriend, zegt organisator Filip Nollet van het Hard Rock and Metal Festival Alcatraz.

De andere bands zullen een langere set spelen om de leemte op te vullen.  Naast Channel Zero prijken op de affiche nog andere ronkende namen Zoals Doro, Anthrax, Exodus en Nightwish.

Over het concert dat woensdag 14 augustus gepland staat op het Brussels Summer Festival is nog niets bekend.

"Over de precieze doodsoorzaak kan ik nog niets zeggen, maar 45 jaar is natuurlijk nog heel erg jong", zegt Billy Torney van CNR Records. "Phil Baheux was een stichtend lid van Channel Zero. Hij richtte de groep in 1990 op, samen met zanger Franky De Smet-Van Damme en bassist Tino De Martino. In 2010 namen ze een doorstart met de nieuwe Amerikaanse gitarist Mikey Doling. Ze waren bezig met opnames voor een nieuw album. Die worden nu natuurlijk opgeschort", aldus Billy Torney.
    
Hun eerste album 'Channel Zero' verscheen in 1992. Het tweede heette 'Stigmatized for Life' en kwam uit in 1993. Voor hun doorbraak zorgde het album 'Unsafe' in 1995. In 1997 splitte de groep na het live album 'Live' van hun optreden op Marktrock in Leuven in 1997. In 2010 kwam er een reünie. Er volgde een nieuwe single 'Black Flowers'. De groep trad onder andere op op Graspop Metal Meeting 2010 in Dessel en stond ook op het podium van Rock Werchter 2010.Meld een bug