Drake is best verkochte artiest van 2018

Evan Agostini/Invision/AP
Drake (32) had in 2018 een zeer goed jaar. De zanger was wereldwijd de best verkochte artiest. Dat heeft de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) bekendgemaakt. De rapper krijgt dan ook de Global Recording Artist of the Year Award overhandigd.

De Canadees deed het wereldwijd zeer goed met zijn vorig jaar verschenen vijfde studioalbum ‘Scorpion’. Op de dag van verschijnen brak Drake met 132,45 miljoen streams het record van meest gestreamde albums op Spotify. In de Verenigde Staten ging de plaat 3,9 miljoen keer over de toonbank. "Drake heeft een fantastisch recordbrekend jaar gehad, een die meer waard is dan de titel van Global Recording Artist of the Year", zegt de directeur van IFPI.

Het is de tweede keer dat Drake zich de best verkochte artiest mag noemen.  De rapper won de prijs eerder in 2016. "Dat Drake voor de tweede keer heeft gewonnen, getuigt van de aanhoudende wereldwijde belangstelling voor hem en zijn vermogen om in contact te staan met zijn fans.”

Andere artiesten in de top vijf van best verkochte acts in 2018 zijn BTS, Ed Sheeran, Post Malone en Eminem. Het podium wordt dus volledig door mannen gedomineerd, maar dat is niet altijd zo geweest. Adele en Taylor Swift kroonden zich in het verleden al tot winnaar in deze categorie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.