Dotan schrijft nieuwe muziek na trollenrel

 Dotan
ANP Kippa Dotan
Dotan komt voor het eerst sinds de ophef rondom het gebruik van nepprofielen op sociale media met nieuwe muziek. De singer-songwriter schreef mee aan een nummer van de Australische muzikant Dustin Tebbutt.

De twee artiesten deelden vandaag een fragment van de single 'Satellite'. "Meegeschreven aan dit nummer van Dustin Tebutt. Ik ben er erg trots op", schreef Dotan erbij op Twitter.

De Volkskrant onthulde in april dat er jarenlang tientallen nepprofielen op social media werden gebruikt om het imago van de zanger op te poetsen. Kort daarna gaf Dotan toe dat hij inderdaad gebruikt maakte van nepaccounts op sociale media om zijn muziek te promoten. De 31-jarige zanger zei destijds in een video op Facebook dat hij er "ontzettend veel spijt van heeft" en het "echt tijd is voor een schone lei". Als reactie op alle ophef verwijderde hij alle berichten op zijn sociale media-accounts, maar sinds september is Dotan weer actief op Twitter.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Smissen

    Hij zal veel moeten betalen om hier een like voor te krijgen...

  • Ineke Visser

    Kinderen voor Kinderen is blij met het nummer.