Dotan over zijn eerste optreden in Nederland na de ‘trollengate’: “Ik hoef niet uit te leggen dat ik dankbaar ben”

Singer-songwriter Dotan treedt op in Paradiso en raakt bij opkomst emotioneel.
ANP Singer-songwriter Dotan treedt op in Paradiso en raakt bij opkomst emotioneel.
Dotan heeft vandaag voor het eerst sinds ‘trollengate’ weer opgetreden in Nederland. De zanger maakte zijn comeback in een uitverkocht Paradiso waar hij werd omarmd door het publiek, iets wat hem duidelijk emotioneerde. “Ik ben zo dankbaar dat jullie hier vanavond zijn.”

Vlak na opkomst klonk er een ovationeel en minutenlang applaus. Dotan was zichtbaar nerveus, slikte zijn tranen weg en herpakte zich. “Ik hoef niet uit te leggen dat ik zo blij en dankbaar ben dat ik hier vanavond ben. En dat jullie er zijn.” In februari gaat hij op tournee in Nederland. Hij doet dan Eindhoven, Utrecht, Haarlem, Nijmegen, Groningen en Den Haag aan. Dotan bracht eerder dit jaar voor het eerst in jaren weer nieuwe muziek uit. De zanger raakte vorig jaar in opspraak omdat hij neppe fan-accounts gebruikte om zichzelf op te hemelen. Bovendien verzon de zanger verhalen over zijn populariteit. Nu is hij dus terug van weggeweest.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.