Dotan kondigt eerste Europese tournee aan sinds schandaal

Dotan gaat naar eigen zeggen in september op tournee door Europa. De zanger, die bezig is met een comeback na het ‘trollendebacle’, zegt op Twitter onder meer te gaan optreden in Zurich, Berlijn, Hamburg, Keulen en Londen.

Eerder kondigde Dotan al een concert op 23 september in Amsterdam aan. Dit optreden is nog niet uitverkocht. “Ik ben heel blij om te mogen aankondigen dat ik in september door Europa ga toeren”, schrijft Dotan op zijn sociale media. Het eerste optreden is op 7 september. Twee weken geleden presenteerde Dotan zijn eerste nieuwe single: ‘Numb’. 

In april vorig jaar barstte de bom rond Dotan. De Volkskrant onthulde dat de zanger zo’n 140 internettrollen in dienst had om zijn imago op te poetsen en zijn muziek te promoten. Dotan, die een grote hit scoorde met ‘Home’, lekte ook zelfverzonnen verhalen in de media, over ‘toevallige’ ontmoetingen met aan leukemie lijdende superfans en met vliegtuigpassagiers die naar zijn muziek luisteren terwijl hij in de stoel ernaast zat.

Dotan postte een video online waarin hij toegaf “kanalen en profielen op sociale media” te hebben gebruikt om zijn carrière te promoten en vertelde dat hij spijt had. Daarna liet hij een tijdlang niets meer van zich horen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.