Dochter van Kurt Cobain verliest zijn iconische gitaar aan haar ex

Getty
Tegenvaller voor Frances Bean Cobain, de dochter van de overleden Nirvana-zanger Kurt Cobain. Bij de afwikkeling van haar echtscheiding verloor ze de iconische gitaar van haar vader aan haar ex. Kurt speelde op die akoestische gitaar tijdens de legendarische 'MTV Unplugged'-sessie.

Frances Bean vroeg in 2016 de echtscheiding aan van haar man Isaiah Silva. Die scheiding mondde al snel uit in de strijd om één item: de akoestische gitaar die Kurt Cobain bespeelde tijdens de 'MTV Unplugged'-sessie van Nirvana in 1993. Isaiah beweerde dat Frances Bean hem die gitaar cadeau had gedaan, zij ontkende dit altijd. Omdat die gitaar voor haar een grote emotionele waarde had en voor hem een grote financiële (op een veiling zou het instrument miljoenen dollars kunnen opbrengen), woedde er maandenlang een bitsige strijd tussen de twee. Maar nu hakte de rechter dan toch de knoop door. Isaiah krijgt de gitaar. Frances Bean krijgt dan weer het huis waarin ze samen woonden. Bovendien hoeft ze de alimentatie die Isiaha ook eiste, 20.000 euro per maand, dan niet te betalen. Hoewel Frances Bean zegt gelukkig te zijn dat ze nu eindelijk gescheiden is van Silva, voelt dit voor haar toch aan als een nederlaag. "Ik ben een van de meest dierbare herinneringen aan mijn vader kwijt. Het voelt alsof er een stuk uit mijn lijf is gesneden." Verwacht wordt dat Isaiah de gitaar nu snel zal proberen te verkopen.

Frances Bean Cobain reageerde teleurgesteld.
Photo News Frances Bean Cobain reageerde teleurgesteld.
Frances Bean Cobain met haar ex Isaiah Silva. Hij kreeg de gitaar.
Photo News Frances Bean Cobain met haar ex Isaiah Silva. Hij kreeg de gitaar.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Elke Celis

    Die rechter heeft precies toch niet veel fatsoen. Ik snap ook niet dat hij gelooft dat Frances die gitaar zou cadeau doen (behalve dan aan haar moeder) als er zo'n grote emotionele waarde aan hangt. Dat zo ne pipo ook nog alimentatie durft te vragen, wijst op een verminderd verstandelijk vermogen. Ma ja, geld heeft een geurtje...

  • Amber Habex

    Dit kan toch niet? die man moet de rechter vast en zeker hebben omgekocht met geld dat hij uit de gitaar zal slaan