DJ Hardwell stopt ermee: "Leven als dj slorpt me volledig op"

 Hardwell, echte naam Robbert van de Corput.
ANP Kippa Hardwell, echte naam Robbert van de Corput.
Top-dj Hardwell (30) stopt ermee. Hardwell - wiens echte naam Robbert van de Corput is - laat in een persoonlijk bericht op sociale media weten dat het leven als dj hem volledig opslorpt en dat er amper tijd en energie overschiet om "een normaal persoon" te zijn. 

"Dag wereld, al sinds ik een kleine jongen was, droomde ik van het leven dat ik op dit moment leid. Een leven vol muziek, menselijke interactie en de vrijheid om mezelf uit te drukken in de puurste vorm die ik ken", schrijft de Nederlandse dj/producer. "Ik ben gegroeid van een ambitieus kind met de wereld aan z'n voeten naar de 30-jarige persoon die ik nu ben. Dat alles terwijl ik evolueer als artiest aan een drievoudig verouderingsproces. In de afgelopen jaren heb ik mezelf steeds beter leren kennen en ben ik tot het besef gekomen dat er nog zo veel dingen zijn die ik wil delen met mijn familie en vrienden, zo veel wegen die ik graag zou willen verkennen, maar 24 uur per dag Hardwell zijn maakt dat er te weinig tijd overschiet voor energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als een normaal persoon. Om die reden heb ik besloten om voor onbepaalde tijd alle doelen, interviews, deadlines en releasedata uit mijn agenda te schrappen."

"Ik heb leren leven met de druk die gepaard gaat met het zware tourschema, maar het voelt als een achtbaan die niet meer stopt. Ik probeer mezelf altijd 200% te geven, maar om dat te kunnen blijven doen en ook mijn creativiteit te kunnen blijven voeden, heb ik wat vrije tijd nodig om mezelf te zijn, de persoon achter de artiest, en te bezinnen over alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Dat betekent dat mijn tourschema gisteren is geëindigd op Ibiza op 6 september 2018."

Hardwell zal wel nog zijn All Ages-show in de Ziggo Dome afmaken en optreden tijdens het Amsterdam Dance Event op 18 oktober. Ook zal hij blijven musiceren. "Ik zal het nooit loslaten en zal er altijd naar streven contact te houden met mijn fans."

Tot slot bedankt Hardwell zijn fans voor alle steun. "Het is jullie liefde en toewijding voor alles wat ik heb gedaan die me heeft doen groeien op vlakken die ik zelfs niet voor mogelijk hield. Ik besef dat ik alles aan jullie te danken heb. Ik hoop oprecht dat we deze reis samen kunnen voortzetten. Ik wil sterker dan ooit terugkomen, maar voor nu wil ik gewoon even mezelf zijn."

Burn-out

Hardwell, die al ruim 10 jaar actief is in het wereldje,  behoort inmiddels al jaren tot de internationale top. Twee keer, in 2013 en 2014, werd hij uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Daarmee schaarde hij zich in hetzelfde rijtje als Tiësto, Armin van Buuren en Martin Garrix. Het inkomen van Hardwell werd door Business Insider geschat op 11,8 miljoen euro per jaar.

In 2012 kampte de artiest echter met een burn-out. "Ik kon het amper geloven. 25 was ik pas, maar ik lag er echt helemaal af. Ik deed weken niets anders dan slapen en op de bank hangen", zie hij daarover in 2015. "Het was allemaal zo mooi, dat ik non-stop doorging. Zodra ik wakker was, ging ik mailen. Maar vooral het reizen viel me zwaar. Ik had dat jaar 280 boekingen op de agenda, de meeste in het buitenland. Dat betekent vliegen tot je geen vliegtuigstoel meer kunt zien. De dokter raadde me 6 maanden rust aan. Daar schrok ik van. Gelukkig voelde ik me na 3 à 4 weken  weer goed en ben ik langzaam weer begonnen. Maar ik heb geleerd mijn balans te bewaken. Mijn agenda moet structuur hebben, niet steeds van het ene continent naar het andere vliegen. En ik let veel beter op mijn nachtrust. Drugs gebruikte ik al nooit. Voor alcohol kies ik nu mijn momenten."
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frieda schaut

  een juiste beslissing jongen,je moet aan je gezondheid denken!i

 • Freddy De Vos

  Nog even doorbijten binnen 39 jaar ben je op pensioen (als alles goed gaat).

 • Timothy Meyers

  Haha er zijn altijd mensen die jaloers zijn op andere mensen zijn succes, tot dat ze zelf het in hun handen krijgen en ze de mogelijkheid krijgen om vroeger te stoppen.

 • Timothy Meyers

  jaja er zijn altijd mensen die jaloers zijn op succes van andere mensen :)

 • Michaël Beullens

  Seg rudi en jan probeer is 5 dagen na elkaar wakker te blijven terwijl ge 10 shows doet in 4 verschillende tijdzones en ge 1 keer per maand paar uurtjes bij uw familie bent....