Dit is de nummer 1 van de 90’s

Snap! - 'Rhythm Is a Dancer'
YouTube Snap! - 'Rhythm Is a Dancer'
‘Rhythm Is A Dancer’ van Snap! staat dit jaar op nummer 1 in de Top 500 van de 90’s van Qmusic. Ook in 2013 en in 2015 was het al de absolute favoriet van de luisteraars. Snap! stoot zo ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana van de troon.

Na het overlijden van The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan is het nummer ‘Zombie’ maar liefst 27 plaatsen gestegen naar een mooie tweede plek. De song duikt zo voor het eerst de top 10 in. Faithless doet het elk jaar uitstekend in de lijst en eindigt dit jaar als derde met ‘Insomnia’, één plaats verlies ten opzichte van vorig jaar.

Naast The Cranberries, staan ook Aqua met ‘Barbie Girl’ en Robbie Williams met ‘Angels’ in de top 10 dit keer. Zij gingen er respectievelijk 39 plaatsen en 2 plaatsen op vooruit. De hoogste Belgische notering in de Top 500 is ‘Mia’ van Gorki op de zesde plek. Met maar liefst 11 noteringen gaat - net als vorig jaar - Clouseau opnieuw aan de haal met de prijs voor het meeste aantal nummers in de Top. ‘Afscheid Van Een Vriend’ staat symbolisch het hoogst genoteerd op nummer 11.

Een hele week lang, van maandag 26 februari tot en met vrijdag 2 maart, draaiden Qmusic-dj’s Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen, Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe en heel wat van hun collega’s de 500 favoriete 90's hits van de luisteraars. Daarnaast kwamen er ook heel wat artiesten langs om een 90’s-hit te coveren. Zo brachten Sien Wynants, Milo Meskens, OT, Jasper Publie en Shauni Rau elk een eigen versie van hun favoriete nummer uit hun geboortejaar. Ook dj Pat Krimson kwam op bezoek bij Qmusic voor de podcast van Maarten en Dorothee: De 10 Meest Gegoogelde Vragen over.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim Deleeuw

  RIAD is een top nummer. Het genre was vernieuwend en geniaal bedacht. De mensen achter dit nummer zijn goede muzikanten met vaak zelfs een klassieke achtergrond. Barbie Girl was inderdaad een grapje en werkt nog steeds. De leden van Rednex hebben ook serieuze nummers gemaakt. Ik zie mijn nichtjes altijd opveren en hun dansje doen. En mijn nichtjes doen het goed hoor dus pretentieus gedoe zoals "dan weet je meteen wie luistert", hoeft echt niet...

 • Steven Vanden Broeck

  Discernatiecapaciteit? LOL. De wannabe intellectuelen hebben "De vreemde woorden" PDF weer eens ingekeken om intellectueel over te komen. Over 'discernatie' gesproken, zoals hieronder door iemand gezegd, al was 1 keer genoeg geweest, heeft Snap! met dat nummer geschiedenis geschreven terwijl de rest nog deed wat velen hen al tientallen jaren voor deden. En Barby Girl, sjah, dat was een grapje, geen gevoel voor humor?

 • Johan Van Biesen

  Smells Like Teen Spirit is dan ook nog eens plagiaat, geen origineel nummer van Nirvana, en Rythm is a Dancer op 1, is dat een grap of zo? Dat bewijst enkel dat de doorsnee luisteraar van de radio geen smaak heeft en geen discernatiecapaciteit. Zolang het maar in t'kopke blijft steken, en Barbie Girl, zoiets zou moeten verboden zijn....

 • Bart Boenen

  Dat Nirvana in de lijst staat is mooi gezien het de gevarieerdheid van het publiek onderstreept, in tegenstelling tot de bekrompen Studio Brussel luisteraar, maar staat daar eigenlijk niets te doen. Terwijl dance nieuwe muziekgeschiedenis schreef, boerde Nirvana gewoon verder op wat gitaarhelden al 30 jaar aan het doen waren. Wij waren toen nog in onze metaltijd en floten grunge uit voor rommel.

 • Bart Boenen

  Top lijst, veel beter en gevarieerder dan die van StuBru die gewoon bestaat uit doorsnee schoolfuivenrockbandjes die standaard gitaarakkoordjes afhaspelen. Terwijl rock gestorven is na de metal era in de jaren '80, schreef elektronische muziek in de jaren '90 geschiedenis.