Exclusief voor abonnees

De duistere kant van K-pop, een wereld waarin piepjonge sterren beangstigend vaak uit het leven stappen: “De druk om perfect te zijn ligt té hoog”

K-pop eist levens.
getty K-pop eist levens.
Kleurrijke videoclips, flashy outfits en catchy deuntjes: dat is het succesrecept van de K-pop, Zuid-Koreaanse popmuziek die steevast wordt gebracht door boybands of meidengroepjes met piepjonge leden. De druk om perfect te zijn ligt echter zo hoog, dat velen van hen eronder bezwijken. Prille twintigers die uit het leven stappen omdat ze het geroezemoes van de roddelbladen en de eeuwigdurende danstrainingen niet meer aankunnen, zijn een verontrustende ‘trend’ geworden in het milieu. Nu woensdag ook de 28-jarige zanger Yohan dood is teruggevonden, is het bang afwachten of ook hij de stap tot zelfdoding zette. In dat geval zou hij de vijfde K-popper zijn in amper twee jaar tijd. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johannes Smikkelson

    Dit is niet K-POP maar Koreaanse cultuur in het algemeen. De drukom perfect te zijn is in dat land enorm hoog. Verklaart ook waarom plastische chirurgie daar zo populair is.