Davina Michelle in leeg Ahoy met ontroerende ‘17 Miljoen Mensen': “Juist in deze tijd verbindt muziek”

538
Davina Michelle en Snelle hebben maandag het nummer ‘17 Miljoen Mensen’, een cover van de nederpopklassieker ‘15 Miljoen Mensen’ van Fluitsma & Van Tijn, uitgebracht. De single komt voort uit de gelijknamige vierdelige concertreeks waarin Davina met gastartiesten in een leeg Ahoy zingt.

Davina en Snelle dragen het nummer in de huidige coronacrisis op aan hulpverleners, leraren, vakkenvullers en álle andere 17 miljoen mensen van Nederland. “Ik ben ongelofelijk trots op Snelle voor het schrijven van deze briljante tekst en op mijn team voor het helpen realiseren van 17 Miljoen Mensen”, reageert de zangeres.

Het eerste concert met Snelle en DI-RECT kwam vrijdag online. Vooral de herschreven versie van ‘15 Miljoen Mensen’ maakte veel indruk. Bij medeorganisator Radio 538 kwamen er honderden reacties van fans binnen die wilden dat het nummer zou worden uitgebracht.

Eric van Tijn, een van de schrijvers van ‘15 Miljoen Mensen’, reageerde afgelopen weekend op Radio 538 lovend op de versie van Davina Michelle en Snelle. “Ik kreeg zelf meteen kippenvel, ik was zó onder de indruk ervan. En ik voelde meteen dat dit weer een lading heeft. Het komt dubbelhard binnen bij iedereen volgens mij. Ik ben héél erg vereerd.”

Er komen nog drie nieuwe versies van ‘17 Miljoen Mensen’ aan. Ieder concert wordt er namelijk mee afgesloten. Onder anderen Rolf Sanchez, Maan, Emma Heesters, Wulf, Alain Clark en Glen Faria zijn te gast.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.