Dave Grohl geeft 10-jarig wonderkind zijn gitaar

De gitaar in kwestie; Grohl speelde er iedere avond op tijdens zijn tournee, maar gaf het instrument aan Collier.
AFP De gitaar in kwestie; Grohl speelde er iedere avond op tijdens zijn tournee, maar gaf het instrument aan Collier.
Foo Fighters-zanger Dave Grohl vroeg tijdens een concert in de Amerikaanse stad een 10-jarige fan op het podium. Collier Cash Rule verraste Grohl, de rest van de band en het publiek vervolgens met zijn gitaarkunsten.

Collier speelde de eerste noten van het Metallica-nummer Enter Sandman, en de rest van de band ging erin mee, met Grohl als zanger. Als een volleerd concertgitarist liep de jongen op het podium heen en weer.

Zijn moeder vertelde later aan een lokale nieuwszender dat haar zoon inmiddels al twee jaar gitaar speelt. Hij oefent iedere dag, zowel voor als na school. Hij heeft nu een bijzondere nieuwe gitaar om verder op te leren: Grohl gaf Collier zijn instrument cadeau.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Hermans

  Jakke Troost : Grohl heeft helemaal niets ontworpen. Dit is eigenlijk een Gibson Triny Lopez model dat al lang bestond voor de Foo Fighters...

 • Leon Van der Neffe

  HLN zou trouwens eens mogen berichten over de unieke Nirvana reünie die we als verassing kregen van Dave Grohl op Caljam18.

 • Leon Van der Neffe

  Ann Vande Weghe 1 reactie op 25 die dit in vraag stelt en dat is die van jouw. Ik heb de Foo Fighters ondertussen al een paar keer gezien, laatste keer 2 weken geleden hier in Californië en kan je zeggen dat alles er spontaan aan toe gaat. Die kerels noemen zichzelf dan ook geen rocksterren maar muzikanten. Op het festival waar ik hen laatst heb gezien begaven ze zich gewoon tussen het publiek om zelf andere optredens mee te volgen...

 • Glenn Wouters

  Foo Fighters een top band. Alleen hebben ze dat op de radio niet door. Maar dat is een kwestie van verstand hebben van muziek, en dat hebben ze op de radio niet.

 • SABINE TAVERNIER

  Just great, geweldig gebaar!!! Ongelooflijk toffe gast Dave Grohl!!! Da manneken slaapt met die gitaar onder zijn hoofdkussen ;) !!!