Concert in Libanon afgelast omdat zanger homoseksueel is: “Muziekgroep schendt heilige waarden”

De bandleden van Mashrou' Leila: Haig Papazian, Carl Gerges en Hamed Sinno.
AFP De bandleden van Mashrou' Leila: Haig Papazian, Carl Gerges en Hamed Sinno.
Een muziekfestival in Libanon heeft een concert van Mashrou' Leila afgelast na druk van christelijke groeperingen. Zij kunnen het niet verkroppen dat de zanger van de rockband openlijk homoseksueel is.

“Het concert werd geschrapt om bloedvergieten te voorkomen en de veiligheid te waarborgen”, laten de organisatoren van het Byblos International Festival weten. Het optreden stond geprogrammeerd voor 9 augustus. Het comité drukt in een persmededeling zijn spijt uit en biedt verontschuldigingen aan voor de fans. 

Mashrou' Leila is een Libanese indie-rockgroep die in 2008 ontstond. Zanger Hamed Sinno is openlijk homoseksueel. De band mag niet optreden in Jordanië en Egypte. In Beiroet had het Katholiek Informatiecentrum, dat banden heeft met de katholieke kerk, aangedrongen op de afgelasting van het concert. 

“Heilige waarden geschonden”
"We zijn voor vrijheid, zolang het niet om religieuze zaken gaat”, laat pastoor Abdo Abu Kasem als hoofd van het centrum verstaan. Ook de Christelijke Maronitische Kerk in Byblos vroeg om het concert af te gelasten. “Deze muziekgroep schendt de heilige christelijke waarden.”

“De gebeurtenissen zijn een weerspiegeling van de alarmerende aanvallen op de vrijheid van meningsuiting in een land dat ooit trots was op zijn diversiteit”, reageert Human Rights Watch. 58 procent van de Libanese bevolking is moslim. Christenen zijn goed voor 36 procent.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gunter Verleyen

  dat heb je als mensen denken volgens regeltjes van 2000 jaar oud..weer een voorbeeld hoe religie verdeelt ipv samenbrengt

 • ANN LIMBOS

  Heilige waarden !!! Dikke hypocrieten !!!

 • marie-claire de bosscher

  en dan vindt men moslims fanatiekelingen ?

 • erik vercammen

  Vrijheid mag zolang het niet om religieuze zaken gaat?!? Sinds wanneer heeft homoseksualiteit iets met religie te maken?!? Ahja, das enkel voor meneer pastoor toegelaten of wa? Die leven ginder echt nog in de 18e eeuw