Exclusief voor abonnees

Compact Disk Dummies-broers Janus en Lennert: ‘Ik wil zijn kop nog wel eens inslaan, maar niet meer zo hard’

Broers Janus (l.) en Lennert Coorevits: ‘Als tieners waren we aartsvijanden.’
Bob Van Mol Broers Janus (l.) en Lennert Coorevits: ‘Als tieners waren we aartsvijanden.’
De jongste is 24, technisch geschoold en bouwt zijn eigen synthesizers. De oudste is 26, artistiek geschoold en kan niet stilzitten. Samen zijn ze de Compact Disk Dummies: nu nog te zien in De ideale wereld, straks te zien op Pukkelpop. Janus en Lennert Coorevits, broers, vertellen in De Morgen over hun speciale band.

JANUS

“Eigenlijk is het onwaarschijnlijk dat wij een band vormen. Lennert en ik hebben zo’n totaal verschillende karakters dat wij vroeger, als tieners, aartsvijanden waren. Op het hoogtepunt van die vijandschap kochten we allebei dezelfde cd’s omdat we weigerden die aan elkaar uit te lenen. Onze ouders dachten lange tijd dat het nooit goed zou komen tussen ons, zelfs niet bij het begin van de Compact Disk Dummies. Na een van de eerste optredens, in Kortrijk was dat, maakten we ruzie na het laatste nummer. Het publiek kon alles horen. Onze vader liep het podium op – hij was toen nog roadie, chauffeur, klankman, enz. – en zei: ‘Kom, maak dat jullie weg zijn. Maak elders ruzie. Niet in het zicht van alles en iedereen.’

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.