Breda eert 'onbekende' Nederlander Dries van Kuijk, die Elvis groot maakte

Elvis met Colonel Parker oftewel Dries van Kuijk.
elvis presley en tom parker Elvis met Colonel Parker oftewel Dries van Kuijk.
Colonel Parker, de manager van Elvis Presley, krijgt vandaag een plaquette in de Nederlandse stad Breda. Het is precies 110 jaar geleden dat Dries van Kuijk, zoals Parker in het echt heette, in Breda werd geboren.

Hij groeide op in de Brabantse stad en emigreerde als 19-jarige naar Amerika. Daar veranderde Dries zijn naam in Colonel Thomas A. Parker en werd er wereldberoemd als manager van Elvis Presley. Hij keerde niet meer terug naar Breda en overleed in 1997 op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.

De plaquette wordt geplaatst door fanclub ElvisMatters. “Het is onbegrijpelijk dat de stad Breda hier niet eerder zelf mee is gekomen”, aldus Michel van Erp, voorzitter van de fanclub ElvisMatters. “De rol die Dries van Kuijk uit Breda heeft gespeeld in het leven en de carrière van de allergrootste entertainer ooit, is groot. Wij zijn trots op dit stukje Nederlandse Elvis-geschiedenis en willen dat ook graag tonen aan bezoekers van de stad Breda.”

De plaquette zal worden geplaatst in de Wijngaardhof, niet ver van de plek waar Dries van Kuijk op 26 juni 1909 ter wereld kwam.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.