Bono geeft metroconcert in Berlijn

U2 speelt Duitse U-bahn plat

Vianney Le Caer/Invision/AP
Zanger Bono (57) en gitarist The Edge (56)  hebben woensdagavond hun Berlijnse fans op een ondergronds concert getrakteerd. De band had er niets beters op gevonden dan op de gelijknamige metrolijn 'U2' een zangstonde te houden ter promotie van hun nieuwe plaat.

De Ierse rocksterren namen woensdag een gereserveerd metrostel van het Olympia-Stadion naar Deutsche Oper. Niet zomaar... Het lokale radiostation Radioeins was verantwoordelijk voor de stunt en had 120 zitjes gereserveerd voor evenveel fans. 

U2 trakteert Berlijnse fans op ondergronds concert
U2/Instagram U2 trakteert Berlijnse fans op ondergronds concert

Aan het einde van de rit speelden Bono en The Edge een paar nummers op het perron van Deutsche Oper ter promotie van hun nieuwste album 'Songs of Experience'. De set duurde een aardige 15 minuten en bevatte ook meezingers als 'One' en 'Sunday, Bloody Sunday'.

U2 heeft een jarenlange connectie met de Duitse hoofdstad. In 1991 namen ze er hun album 'Achtung Baby' op. "Geweldig dat Berlijn een metrolijn naar ons vernoemd heeft", grapte The Edge. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.