Boef reageert bij zijn eerste optreden al rappend op alle heisa: "Ik heb een fout gemaakt, maar ik blijf altijd Boef"

Rapper Boef, in opspraak na vrouwonvriendelijke uitspraken, is vanavond bij zijn optreden op Noorderslag in Nederland ingegaan op de ophef rond zijn persoon van de laatste tijd. De rapper liet nogmaals weten dat hij een fout heeft gemaakt. Zijn eerste nummer ging volledig over die ophef.

"Ik distantieer me daarvan", zegt hij. "Maar ik word nooit de ideale schoonzoon. Ik blijf altijd Boef." Het grootste deel van het publiek juichte hem daarna toe. Het door zijn management gevreesde uitjoelen bleef uit.

Boef kwam negatief in de publiciteit omdat hij begin januari vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor kech, straattaal voor hoer. Veel festivals en organisaties zegden de samenwerking met de artiest op. Boef was wel welkom bij Noorderslag. De organisatie keurde de uitspraken wel af en hield vrijdag ook een debat over de kwestie.

Boef trad op in een volle zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Onder hen ook veel mensen die vooral benieuwd waren naar hoe de rapper zou worden ontvangen door het publiek. De organisatie had de zaal wel drooggelegd, nadat er op Facebook een oproep was gedaan om bier naar de rapper te gooien.

"Dit heeft Boef heel slim gedaan", zei bezoeker Jan achteraf. "Hij haalde meteen de angel eruit door er over te rappen. De sceptici waren stil en z'n fans stonden te juichen. Maar z'n gedrag is en blijft niet goed." Jarno Duursma, social media expert, was het met hem eens. "Ik weet ook niet of z'n gedrag nu fundamenteel anders is. Ik denk dat hij voor dit optreden heel goed heeft geluisterd naar de mensen om hem heen. Hij had z'n fans meteen op z'n hand. En hoe je het ook wendt of keert, hij is een fenomeen."

De organisatie van Eurosonic Noorderslag wilde niet inhoudelijk ingaan op het optreden.

Boef op Noorderslag in Groningen.
Aelberts Boef op Noorderslag in Groningen.
Aelberts62 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jef Vangheluwe

  Lees hier "hoe is het mogelijk dat jongeren daar naar opkijken"... De meeste 'media' hebben hem haast op alle vlak verdedigt, ja zelfs opgehemeld. Luister eens naar onze Vlaamse(?) zenders...na een tiental anderstalige cd's komt er mogelijks een Nederlandstalige, dus niet moeilijk dat onze jeugd naar dergelijk lawaai luistert...ze worden min of meer gehersenspoeld...

 • Mike wins

  Topper het is je gegunt. Boef staat nummer 1 en 2 op youtube trending! Dat spreekt voor zich

 • Abdel Ououtari

  Jos heb het woordje racisme niet uitgesproken..wel van een verbitterde maatschappij waarin wij momenteel vertoeven .het is nu wel duidelijk wat de.plannen zijn van Media .ook ik keur die uitspraken .af en inderdaad van miss België werden er paar artikels gepubliceerd..ik kan heus wel tellen hoor

 • patricia sweerman

  boef blijft een BOEF, heeft geen respect en dus ook geen integratievermogen voor onze cultuur. Nu handjes geven anders kan hij de verworven westerse levensstijl die hij voor ogen heeft niet behouden. Ticket retour, zonder pardon

 • bert paulussen

  Nu hij wat minder verkoopt door de negatieve publiciteit krabbelt hij terug en geeft hij pootjes. Beetje laf, nietwaar?