Blur brengt eind april nieuw album uit

De mysterieuze albumhoes.
rv De mysterieuze albumhoes.
Damon Albarn van Blur heeft bevestigd dat de legendarische Britpopband een nieuw album uitbrengt. 'Magic Whip' wordt hun eerste album sinds 'Think Tank' uit 2003.

n, gitarist-zanger Graham Coxon, bassist Alex James en drummer Dave Rowntree begonnen tijdens hun tournee door Azië vorig jaar voor het eerst aan nieuw materiaal te werken. Lange tijd was het niet duidelijk dat dit hun achtste studioplaat zou worden.

Albarn (46): "We hadden wat vrije tijd na een afgelast optreden in Hong Kong. Dus besloten we die vijf of zes dagen nuttig te gebruiken. We gingen de studio in en gooiden wat ideetjes in het rond. Daarna gebeurde er niets, en ik dacht ook dat er iets van zou komen".

Coxon: "Het was heel relax en ik dacht dat het leuk zou zijn die spullen wat te laten rijpen en er later nog eens naar terug te grijpen".

Eerder op de dag verscheen in de Britse krant The Sun een afbeelding van een platenhoes waarop een neon ijsje en Chinese tekens prijken. Bij de afbeelding stond de booschap dat het gaat de nieuwe plaat "van een grote band die meer dan tien jaar geleden voor het laatst een album uitbracht".

De redactie van het muziekblad NME liet de tekst op de hoes vertalen. In het Mandarijn staat er links 'Blur' en rechts 'Magic Whip'.

Albarn voegde er aan toe dat de band ernaar uitkijkt de nieuwe nummers live te spelen. Het album komt op 27 april uit. Deze zomer speelt Blur in het Londense Hyde Park. "Ik speel daar graag, ik kan er met de fiets naar het werk", aldus nog Albarn.

De tracklist van 'Magic Whip':

Lonesome Street
New World Towers
Go Out
Ice Cream Man
Thought I Was A Spaceman
I Broadcast
My Terracotta Heart
There Are Too Many Of Us
Ghost Ship
Pyongyang
Ong Ong
Mirrorball

Blur-frontman Damon Albarn.
GETTY Blur-frontman Damon Albarn.