Blijft het publiek praten tijdens het concert? Geef ze een 'lul-niet-lolly'

De 'lul-niet-lolly'.
Bas de Wit, Paard Den Haag De 'lul-niet-lolly'.
De Nederlandse concertzaal Paard in de stad Den Haag heeft een nieuw wapen in de strijd tegen pratend publiek gevonden. Lolly's moeten ervoor zorgen dat praatgrage muziekliefhebbers wat stiller zijn tijdens een concert. 

Het snoepgoed is zo effectief, dat de lolly's vanaf dit weekend ook bij andere 22 Nederlandse concertpodia worden uitgedeeld. Zo moet de 'lul-niet-lolly' meer bekendheid krijgen.

Het idee erachter is dat mensen niet alleen een lolly voor zichzelf kunnen pakken, maar ook voor een ander. Bijvoorbeeld wanneer iemand zich ergert aan het geklets van een ander. Het overhandigen van een lolly - met als afbeelding het duo Laurel en Hardy met een vinger voor hun mond - kan in zo'n geval duidelijk maken dat het gepraat storend is. 

Ongezellig? Welnee, want er mag volgens initiatiefnemer Bas de Wit van het Paard gewoon gepraat worden. "Het moet wel gezellig blijven. Maar soms kan voortdurend geklets als hinderlijk worden ervaren. In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat het overlast geeft en is een kleine attendering voldoende'" aldus De Wit. 

Podia die aan de campagne mee doen zijn onder meer  013 in Tilburg en De Effenaar in Eindhoven. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • hugo van de velde

    Al diegenen die praten tijdens een optreden verpesten het voor anderen. Ik zeg een gans concert geen woord en geniet in stilte...zoals het hoort .