Black Eyed Peas na 5 jaar nog eens bijna voltallig samen op podium

getty
In 2011 lasten de hiphoppers van de Black Eyed Peas een rustpauze in, die inmiddels al vijf jaar standhoudt. Maar gisteren stonden de bandleden nog eens samen op het podium van de Royal Albert Hall in Londen. Het werd een emotioneel weerzien met Will.i.am, Taboo en Apl.de.ap. Helaas ontbrak er dus ook nog eentje: zangeres Fergie.

Will.i.am gaf een gratis concert in de iconische muziektempel om zijn eigen smartwatch te promoten. Plots kwamen ook apl.de.ap en Taboo hem vergezellen op het podium. Drie van de vier leden van de Black Eyed Peas in hun meest succesvolle bezetting kwamen zo opnieuw samen. Helaas geen spoor van de flamboyante Fergie.

De Amerikaanse band speelde hits als 'I Gotta Feeling', 'Where Is The Love', en 'Let's Get It Started'. De vrouwelijke zangpartijen nam Lydia Lucy voor haar rekening. Zij is de finaliste van coach Will.i.am in The Voice 2016. Het is niet duidelijk of Fergie nog ooit terugkeert naar de hiphopband. Vorig jaar gaf ze ook al forfait voor de comeback-single van de Black Eyed Peas. "Op dit moment rijdt iedereen zijn eigen rit, maar ik werk aan een nieuw voertuig waarin de Black Eyed Peas kunnen vorm krijgen", zei Will.i.am daar mysterieus over.

De 41-jarige rapper werd gisteravond erg emotioneel als hij het publiek toesprak over zijn jeugdjaren met Taboo (40) en Apl.de.ap (41). "Drie jaar geleden trad ik solo op in The O2. Dat was oké, maar klote omdat deze kerels er niet bij waren. Ik hou van deze motherfuckers."

Fergie ontbrak bij de reünie.
Photo News Fergie ontbrak bij de reünie.
Lydia Lucy.
getty Lydia Lucy.
getty