Billie Eilish stoot Lil Nas X van historische nummer 1-positie in VS

Billie Eilish tijdens haar optreden op Lowlands.
ANP Billie Eilish tijdens haar optreden op Lowlands.
Na 19 weken staat Lil Nas X niet meer op de Amerikaanse nummer 1-positie met zijn hit ‘Old Town Road’. Zangeres Billie Eilish wist hem van de troon te stoten.

Drie weken geleden brak de rapper een record door na zestien weken de hoogst genoteerde positie te behouden in de Billboard Hot 100. Daarmee versloeg hij Mariah Carey en Boyz II Men, die in 1995 en 1996 de lijst zestien weken aanvoerden, een record dat twee jaar geleden werd geëvenaard door het trio achter ‘Despacito’: Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber.

Lil Nas X, die eigenlijk Montero Hill heet, reageerde sportief op het kwijtraken van zijn nummer 1-positie. Op Twitter schreef hij: “Gefeliciteerd Billie Eilish, je verdient dit!" Later maakte hij nog een grapje met een gifje waarin één van de personages uit SpongeBob SquarePants vanuit een doos bedelt. “Ik als label Columbia me op straat zet omdat Billie Eilish mijn nummer 1-positie heeft ingenomen”, grapte hij daarbij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.