Billie Eilish nog maar tweede artiest ooit met ‘Bond’-lied op nummer 1

AFP
Voor de nieuwste ‘Bond’-film mocht de piepjonge Billie Eilish de titelsong verzorgen. De 18-jarige zangeres bracht ‘No Time To Die’ nog maar pas uit, maar boekt al grote successen.

Billie Eilish haalt met ‘No Time To Die’ de eerste plaats op de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is ze nog maar de tweede artiest ooit om dat te doen met een titelsong voor ‘Bond’, en daarbij ook meteen de jongste en eerste vrouw. Enkel Sam Smith deed het haar voor in 2015 met ‘Writings On The Wall’, waarmee de zanger destijds de ‘vloek’ doorbrak dat soundtracks van ‘Bond' nooit de hitlijsten haalden. Zelfs Adele sloeg daar niet in met ‘Skyfall' in 2012.

Ook in Vlaanderen heeft ‘No Time To Die’ succes. In de Ultratop 50 staat het lied een week na de release op de derde plaats. Dat is, samen met ‘bad guy’, de hoogste notering die Eilish hier al haalde.

Jongste artiest

Met haar achttien jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte. Zij voegt zich met deze klus bij een lijst met grote namen, onder wie Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen een Oscar voor hun bijdrage aan de Bond-films.

De 25ste Bond-film gaat in april in première. Hierin moet de Britse spion, gespeeld door Daniel Craig, de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Meulemans

  Een van de slechtste bondplaten ooit. Hooverphonic's eurosongnummer. Zou wel passen in een bondfilm.

 • Steven van Soom

  de meeste media,bondfans en filmcritici 1 van de beste bond songs ooit,ik kan mij daar absoluut in vinden,eindelijk geschreeuw, is de eerste als ik mij goed herinner dat de song over 007 persoonlijke leven gaat en niet over de film in het geheel, en ze zingt vaak octaaf 4-5 wat zeer lastig is en energie vergt, wat ook opvalt in tegenstelling tot vele ander,ze controleert nagenoeg perfect en hoofd en borststem.zo dit is nu eens een beetje een onderbouwde reactie in tegenstelling tot velen

 • GERRY VAN DE KERKHOF

  Of het nummer op zich bij de betere Bondnummers hoort, daar spreek ik me niet over uit, maar haar performance is dat zeker wel. Bondnummers zijn altijd een serieuze brok bombast, maar zij slaagt erin om daar toch een hoop authenticiteit en echte emoties in te verweven. Kippenvel! En terecht beloond met een mooie hitnotering.

 • Elke De Vos

  Ja tegenwoordig is talent niet meer persé nodig om het te maken in de muziekwereld, dat bewijst ze duidelijk wel.

 • marie-claire de bosscher

  prachtig !