Billie Eilish bekroond tot jongste ‘Woman of the Year’ ooit

Jack Plunkett/Invision/AP
Billie Eilish is door het Amerikaanse muziekmagazine Billboard uitgeroepen tot ‘Woman of the Year’. De zangeres, die volgende maand haar 18e verjaardag viert, is de jongste ooit die de titel in ontvangst mag nemen.

Eilish brak afgelopen jaar op stormachtige wijze door met hits als ‘Bad Guy’ en ‘Bury A Friend’. Haar album ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’ kwam binnen op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200. Eilish werd daarmee de eerste artiest geboren in de 21e eeuw met een nummer 1-album.

De zangeres treedt in de voetsporen van onder meer Ariana Grande, Selena Gomez, Beyoncé, Katy Perry, Pink, Lady Gaga en Madonna. Taylor Swift won de prijs als enige twee keer: in 2011 en 2014. De award wordt op 12 december uitgereikt tijdens het jaarlijkse Women in Music-gala in Los Angeles.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven van Soom

    Mag dan wel een die hard metalfan zijn maar Billie Eilish is geweldig, heel goede teksten en een unieke sound en ze land ook nog eens zingen. En dat voor het popgenre. Haar nieuwste nummer 'everything i wanted ' behoort al tot mijn favorieten all time

  • Lucas Vissers

    Prachtig voorbeeld voor onze jeugd !