Bekijk hier in primeur ‘Oprechte Leugens’: de nieuwe clip van Tourist LeMC met Luk Wyns en Manou Kersting

Tourist LeMC lanceert vandaag de videoclip voor zijn nummer ‘Oprechte Leugens’, die je bij ons in primeur kan bekijken. Voor de clip werden alle registers opengetrokken: niemand minder dan acteur Luk Wyns, bekend van ‘Matroesjka’s’ en ‘Crimi Clowns’, werd aangesteld als scenarist, regisseur én acteur. Samen met Manou Kersting (‘Undercover’) speelt hij een pooier die achter de vriend van een van zijn meisjes aanzit. ‘Een modern sprookje in liedjesvorm’, omschrijft Johannes Faes (aka Tourist LeMC) het zelf. Leuk detail: je kan hem op het einde van de video ook zelf even spotten.

Ik ben een grote fan van Tourist LeMC en had meteen -vanaf ‘Antwerps Testament’- voeling met zijn kunst”, aldus Luk Wyns. “Het deed dan ook ongelofelijk veel deugd dat hij me vroeg om de videoclip te draaien voor dit prachtige, melancholische, donkere nummer. Zelden of nooit was een samenwerking zo evident en vanzelfsprekend. Het was alsof het scenario zich zelf schreef en het filmen gaf alleen maar voldoening.”

Wie Tourist LeMC graag aan het werk wil zien, kan deze zomer terecht op heel wat festivals. De troubadour staat ook op 8 november in het Sportpaleis.

RV